Κ. Μητσοτάκης: «Aνίκανοι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σκληραίνει όλο και περισσότερο την αντιπολιτευτική του κριτική και στάση κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Τις εκλογές δε θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα τις κερδίσει η ΝΔ» και τόνισε: «Τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα και πολύ άσχημα. Είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, είναι ανίκανοι όταν δεν είναι ψεύτες. Και είναι ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι υποκριτές. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, δε μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης παρατήρησε: «Λίγες εβδομάδες μετά αποδεικνύεται το θράσος και το αίσχος της κοροϊδίας. Συμφωνία δεν έχουμε. Και πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν ξέρουμε. Δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο για το χρέος. Δεν έχουμε τίποτα για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. Ένα πρόγραμμα στο οποίο θα έπρεπε να έχουμε μπει εδώ και ένα χρόνο και τώρα προσπαθούμε να το προλάβουμε κακήν κακώς πριν η κάνουλα αγοράς ομολόγων αρχίσει να κλείνει από την Ε.Κ.Τ.».

«Δεν έχουμε τίποτε, γιατί δεν έχουμε κυβέρνηση. Γιατί η διακυβέρνηση του τίποτα δεν αποφέρει τίποτα. Απλώς κανιβαλίζει το χρόνο. Ή μάλλον κανιβαλίζει τη χώρα. Μετά από ένα χρόνο «διαπραγμάτευσης» - εντός εισαγωγικών - έχουμε νέα μέτρα λιτότητας. Και γνωρίζουμε ήδη τί σημαίνει αυτό. Σημαίνει μείωση του αφορολογήτου και αύξηση των φόρων. Σημαίνει κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και μείωση των συντάξεων. Σημαίνει μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Αυτό είναι το βαρύ κόστος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ξεκαθάρισε: «Η κυβέρνηση πάει ξανά να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Τους λέμε ξεκάθαρα «ας το ξεχάσουν από τώρα». Η ΝΔ, δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο που θα φέρει η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός. Ας τα ψηφίσουν λοιπόν ή ας πάνε σε εκλογές. Το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, με εκτενή αναφορά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη θέση της χώρας μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Για δεκαετίες η Ελλάδα πορεύτηκε σταθερά και με ασφάλεια χάρη στη συμμετοχή της, στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Ήταν μία στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ακόμα και τώρα, οι Έλληνες στηρίζουν αυτήν την επιλογή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτεροι, γνωρίζουν ότι η Ενωμένη Ευρώπη εξασφάλισε στη χώρα ειρήνη και σταθερότητα. Βίωσαν στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊκή ευημερία αλλά και τι σημαίνει ευρωπαϊκή εγγύηση δημοκρατίας και τόσο ανάγκη την είχε η χώρα μετά από μία σκοτεινή περίοδο δικτατορίας. Αλλά και οι νέοι αντιλαμβάνονται, τις απεριόριστες δυνατότητες που δίνει η Ενωμένη Ευρώπη για τη δικιά τους τη ζωή».

Και συνεχίζοντας είπε: «Η Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει κινδύνους, διλήμματα και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυστυχώς δυνάμωσε, ο λαϊκισμός παραπλάνησε και ενισχύθηκαν τα άκρα. Πολλοί Ευρωπαίοι αισθάνονται ότι το κοινό όραμα δεν τους αφορά πια και αισθάνονται απροστάτευτοι από την παγκοσμιοποίηση. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα, να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της. Και δεν έχει άλλη λύση, από το να σφίξει και να δυναμώσει περισσότερο τους δεσμούς της. Στρατηγικός στόχος, δε μπορεί να είναι άλλος από μία πιο ενωμένη Ευρώπη. Εμείς είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του λαϊκισμού».

»Η Ελλάδα ήταν πάντα στην πρώτη ταχύτητα. Ήταν είναι και θα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή είναι η θέση μας, κι αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε

«Είμαστε υποχρεωμένοι από την γεωγραφική θέση να ζούμε με γείτονες που συχνά είναι απρόβλεπτοι. Και των οποίων οι κεντρικές γεωπολιτικές επιλογές και στοχεύσεις δεν είναι δεδομένες. Σας το είπα ήδη: Στα εξωτερικά θέματα, η Ελλάδα πληρώνει την επιπολαιότητα και την ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν από το 2015. Μετά από μια δεκαπενταετία, σχεδόν εικοσαετία, ελληνοτουρκικής προσέγγισης, μιας πολιτικής που υπηρετήθηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις, δυστυχώς, η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα σέβεται τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Ας μην έχει κανείς αμφιβολία για την ενότητα των Ελλήνων και για την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Τα εθνικά θέματα δε επιτρέπουν ελαφρότητα. Τα εθνικά μας θέματα δε σηκώνουν ψευτοπαλικαρισμούς. Τα εθνικά μας θέματα, θέλουν τόλμη και αρετή. Και αίσθημα ευθύνης».

Και επεσήμανε: «Τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβα μια πρωτοβουλία ενημέρωσης των Ευρωπαίων εταίρων μας για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Βρήκα και κατανόηση και ανταπόκριση. Η εξωτερική πολιτική θέλει συνομιλητές, όπως θέλει και κατάλληλες συμμαχίες. Κυρίως, όμως, αυτό που χρειάζεται είναι στρατηγική. Θέλει να ξέρεις που πας και να καταλαβαίνεις τι κάνεις, για να μην καταλήξεις κάπου αλλού. Και κυρίως, όπως μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται για εσωτερική κατανάλωση. Και αυτό καλά θα κάνουν να το καταλάβουν οι κυβερνώντες».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στο σχέδιο του κόμματος για την έξοδο από την κρίση. «Είναι ένα τρίγωνο με τρεις κορυφές: Η πρώτη αφορά σ’ έναν διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα έχει μείωση των φόρων με παράλληλη μείωση κρατικών δαπανών. Η δεύτερη, σ’ ένα τραπεζικό σύστημα που να παρέχει ρευστότητα στην αγορά με γενναία ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Και η τρίτη, σε μία επανάσταση με μεγάλες αλλαγές στο κράτος. Μείωση της πολυνομίας, της κακονομίας και της γραφειοκρατίας».

Με ιδιαίτερα σκληρή ρητορική κατά των κυβερνητικών χειρισμών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: « Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο μηδενισμός που έχει σαράκι μέσα στα σωθικά της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο «όλοι τα ίδια κάνουν». Και παράλληλα ανέφερε: «Η εμπιστοσύνη του κόσμου που γυρίζει σε μας, τόσο γρήγορα, τόσο μαζικά και τόσο συγκινητικά, είναι ο καθρέφτης της ευθύνης μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλη την κοινοβουλευτική του ομάδα για τον αγώνα που δίνει καθημερινά στη Βουλή, στο κόμμα αλλά κυρίως στην κοινωνία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένω και περισσότερα. Ανεβάζω τον πήχη ψηλά γιατί έχουμε να πάμε μπροστά όχι για μας, αλλά για τη χώρα. Ο κόσμος περιμένει από μας γι’ αυτό και ήδη έχει επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό και μας οπλίζει με το προβάδισμα αλλά δε θα κουραστώ να το λέω, πως αυτό σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!