Υπαίθρια Γυμναστήρια στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Τοποθετήθηκαν τα όργανα γυμναστικής



28/2/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπαίθρια Γυμναστήρια στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Τοποθετήθηκαν τα όργανα γυμναστικής

           Τρία υπαίθρια γυμναστήρια με σύγχρονα όργανα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος, δημιούργησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατά μήκος του περιπατητικού διαδρόμου στην οδό Αντώνη Τρίτση, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα να γυμναστούν ελεύθερα και εντελώς δωρεάν σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί υπερτοπικός  ψυχαγωγικός και αθλητικός πόλος.
           Τα υπαίθρια γυμναστήρια βρίσκονται στο ύψος των οδών Σμύρνης, Μακεδονομάχων και Λεύκης και έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, όπου οι δημότες μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των οργάνων.
           Ο εξοπλισμός των υπαίθριων γυμναστηρίων περιλαμβάνει όργανο έκτασης ποδιών, stepper, πιέσεων ώμων και έλξεως ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, παράλληλων μπάρων, πάγκου κοιλιακών, όργανο εκτάσεων και βάδισης αέρος. Κάθε όργανο φέρει πληροφοριακή πινακίδα με αναλυτικές οδηγίες χρήσεως και ενημέρωσης για τους  ασκούμενους. Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου για τη δημιουργία θεματικών πυρήνων πρασίνου και αναψυχής και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013.
 “Η εκτεταμένη αστική παρέμβαση της οδού Αντώνη Τρίτση με τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και σύγχρονων υποδομών για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, έρχεται όχι μόνο να αναβαθμίσει την αισθητική εικόνα του δήμου μας αλλά κυρίως να καταστήσει τον αθλητισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
           Στο πλαίσιο του έργου “Θεματικοί πυρήνες πρασίνου και αναψυχής” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά τις επόμενες ημέρες στην εγκατάσταση ποδηλατικών σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων κοινής χρήσης, στα δύο  από τα τρία υπαίθρια γυμναστήρια της οδού Αντώνη Τρίτση και συγκεκριμένα, ο ένας σταθμός βρίσκεται στο ύψος της οδού Σμύρνης (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ) και ο δεύτερος στο ύψος της οδού Λεύκης. Ποδηλατικοί σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων θα λειτουργήσουν επίσης στην οδό Ευφροσύνης, στην οδό Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και στην Πλατεία Ευόσμου (πλησίον του Δημαρχείου).
           Η προμήθεια του αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από ιδίους πόρους, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!