Σταθάκης: Δεν υπάρχει σκάνδαλο στον ΔΕΣΦΑ

«Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για τα «χρυσά golden boys» του ενεργειακού τομέα. Ο κ. Σταθάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι από τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ισχύουν τα 2/3 και υπογράμμισε ότι η προαγωγή προ της συνταξιοδότησης είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Δεν είναι ατόπημα η προαγωγή προ της συνταξιοδότησης» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως δεν παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις αμοιβές του προέδρου του ΔΕΣΦΑ παραπέμποντας για λεπτομέρειες στη συζήτηση του θέματος στη Βουλή, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Σκρέκας. «Όλα τα νούμερα θα τα δείτε στη Βουλή όταν θα κατατεθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στον αντίποδα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση. «Πόσο σύνηθες είναι να ανεβαίνει ο πρόεδρος δύο κλιμάκια και να παίρνει εφάπαξ τρεις μέρες;» διερωτήθηκε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ ότι μετέφερε 10 εκ. ευρώ της επιχείρησης σε ασφαλιστικό φορέα άλλων για να διασφαλίσει τα χρήματα των συνταξιούχων από τυχόν bail in (κούρεμα καταθέσεων).

(Φωτογραφία: Sooc.gr)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!