Αφγανιστάν: Eνοπλοι του ISIS ντυμένοι γιατροί εισέβαλαν σε νοσοκομείο

Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης ενόπλων του ISIS, οι οποίοι εισέβαλλαν ντυμένοι γιατροί στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ.

Οι αρχές, ωστόσο, εικάζουν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι αφγανοί κομάντος που έφτασαν στο νοσοκομείο Sardar Daud έχουν σκοτώσει όλους τους ενόπλους, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, ενώ ο ISIS έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι Ταλιμπάν αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επιδρομή. Ο Πρόεδρος Ashraf Ghani σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «Σε όλες τις θρησκείες, ένα νοσοκομείο θεωρείται ως χώρος ιερός και η επίθεση αυτή είναι μία επίθεση κατά ολόκληρου του Αφγανιστάν».

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC, η επίθεση ξεκίνησε στις 9 το πρωϊ τοπική ώρα, όταν ένας ένστολος ανατίναξε τη νότια πύλη του νοσοκομείου, που βρίσκεται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Στη συνέχεια, τρεις ακόμη ένστολοι εισέβαλλαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να πυροβολούν και να ρίχνουν χειροβομβίδες στο δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου.

Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, που κατάφερε να διαφύγει, είδε έναν από τους ενόπλους «να φορά λευκή ρόμπα και με ένα καλάσνικοφ στα χέρια του να ανοίγει πυρ κατά πάντων, συμπεριλαμβανομένων των φρουρών του νοσοκομείου, των ασθενών και των γιατρών» ενώ κάποιος άλλος νωρίτερα είχε γράψει στο Facebook «Οι ένοπλοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο. Προσευχηθείτε για μας».

Περισσότερες από έξι ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Sediq Sediqqi, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι οι ειδικές δυνάμεις μετά από σκληρή μάχη, έδωσαν τέλος στο συμβάν σκοτώνοντας και τους 4 ενόπλους του ISIS.

Πηγή: BBC


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!