Στ. Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω σαν δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού

Στην ανάγκη έκφρασης των κεντρώων δυνάμεων αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας όμως «όχι» σε ένα Κέντρο-«σούπα» και επιμένοντας σε εκλογή αρχηγού από τη βάση. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να επιβιώσει στην πολιτική, οπως είπε, σαν δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού.

Μιλώντας στον Real FM, ανέφερε πως δεν είναι ίδιο όλο το Κέντρο. Όπως είπε, υπάρχουν και συντηρητικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι το να γυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 2002 είναι η επαρκής λύση για το Κέντρο. Εμείς όμως δεν είμαστε με αυτούς, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις του Ποταμιού με την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «δεν μπορείς να διαγράψεις όλη την ιστορική περίοδο» και πρόσθεσε: «Στο Κέντρο υπάρχει μια κυρίαρχη αντίθεση: το παραδοσιακό Κέντρο, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, και οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, σύγχρονες δυνάμεις του Κέντρου που δεν φοβούνται να έχουν φιλελεύθερες επιλογές στην κοινωνία, προστατευτικές των αδυνάμων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, αυτές οι σύγχρονες δυνάμεις πρέπει να ενωθούν. «Όχι σε ένα Κέντρο-"σούπα"», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τονίζοντας πως, αν δεν αλλάξουμε πολιτικό προσωπικό, δεν θα αλλάξουν τα προβλήματα της χώρας, και αυτό, όπως είπε, αφορά και τη Ν.Δ.

Ειδικότερα για τις συζητήσεις με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως σκοπός μας δεν είναι να πιάσουμε με τους τρεις καρέκλες, αλλά να βάλουμε μπροστά τις δημιουργικές δυνάμεις.

Όπως είπε, το Ποτάμι με τους τρεις κάνει μια πολιτική κουβέντα και όλοι τους έχουν συμφωνήσει ότι το κίνημα του Κέντρου περιλαμβάνει: το Ποτάμι, αυτούς που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν. 

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους λένε ότι προσπάθειά του είναι να μπει στη Βουλή με στόχο να μετάσχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόνισε: «Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κας Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού». 

«Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού».

Αντίθετα, όπως ανέφερε, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ενδυναμώσει τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού, «ακόμα και όταν αυτές δεν εκφράζονται μόνο από το Ποτάμι, γιατί τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι, δεν είναι κακό αυτό, αρκετοί παίρνουν συνθήματα, λέξεις που έχουμε πει, προτάσεις που έχουμε πει».

«Αυτό είναι μία θετική συμβολή και αυτό που με ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη είναι να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Οτι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, εκτίμησε ότι τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμό της θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και διευκρίνισε πως αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσει και το κόμμα του. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!