«Εποικοδομητική η συνομιλία Γιλντιρίμ - Μέρκελ»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και η Καγκελάριος της Τουρκίας, Άγκελα Μέρκελ, εν μέσω της όξυνσης των γερμανο-τουρκικών διπλωματικών σχέσεων.

«Είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συνομιλία» δήλωσε ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στο «CNN Türk» και πρόσθεσε ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα».

Τις τελευταίες ημέρες, οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται έντονα, εξαιτίας της απαγόρευσης διεξαγωγής προεκλογικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Γερμανία, εν όψει του δημοψηφίσματος για την τουρκική συνταγματική αναθεώρηση.

Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα. Είχε προηγηθεί η ακύρωση της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, στη γερμανική πόλη Γκάγκεναου.

naftemporiki.gr 


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!