Ελεύθερη είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία

Ελεύθερη θα είναι σήμερα, ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη, η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.

 

Μάλιστα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, από τις 10.00 - 16.00, θα προβάλλεται και ένα βίντεο 23' με υλικό από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

 

«Πρόκειται για ένα ανθολόγιο από ταινίες που αφορούν στη Μελίνα και στο θέμα του επαναπατρισμού» λέει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος είχε την επιμέλεια του υλικού σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη.

 

Ανάμεσα στις ταινίες από τις οποίες έγινε επιλογή είναι το ντοκιμαντέρ του BBC για την κλοπή και τη μεταφορά των Γλυπτών στη Βρετανία καθώς και σημαντικές στιγμές στο χρονικό της διεκδίκησης με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, που ξεκίνησε τον αγώνα της επιστροφής πριν από 35 χρόνια.

 

Η ταινία θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του μουσείου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!