Αρειος Πάγος: Και τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ στο νόμο Κατσέλη

Το πράσινο φως άναψε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη και των δανειοληπτών που είχαν πάρει δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών.

Οι ανώτατοι δικαστές συμφώνησαν με τις εισηγήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη Γ. Αναστασάκου, κρίνοντας ότι και αυτές οι κατηγορίες δανειοληπτών μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010.

Εξαίρεση, τα δάνεια που ελήφθησαν όχι για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών, αλλά τα προσωπικά δάνεια (“εκτάκτων αναγκών”) που χορηγήθηκαν από τον ΟΕΚ σε εργαζόμενους,αλλά και συνταξιούχους του οργανισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων εξόδων, όπως ασθένειες, γάμοι, τοκετοί, κλπ

Η υπόθεση ξεκίνησε από το Ειρηνοδικείο της περιφέρειας, το οποίο απέρριψε την προσφυγή του πολίτη με χρέος 77.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι ο νόμος εξαιρεί όλα τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ. Το Πρωτοδικείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση με τον πολίτη να κατοχυρώνει την πρώτη του κατοικία.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!