Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τον Κιμούλη στο ΚΠΙΣΝ

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για κομματικές επιλογές.

"Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες.

Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία", δήλωσε η κ.Κεφαλογιάννη.

"Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών", πρόσθεσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του ανέφερε:

"Η διοίκηση του “Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Την επόμενη φορά που η κα Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών".

Ενδοιασμούς εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ:

"Το ΚΠΙΣΝ παραδόθηκε στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου, με την ελπίδα το εκπληκτικό αυτό έργο, να αποτελέσει εθνικό στοίχημα ώστε να ξεπεράσουμε ως κράτος ένα προβληματικό παρελθόν διαχείρισης και να εγκαινιάσουμε μια νέα αντίληψη για την στελέχωση, την διοίκηση και την καλλιτεχνική διεύθυνση τέτοιων θεσμών.

Θα περιμέναμε λοιπόν η στελέχωση του ΔΣ του ΚΠΙΣΝ να γίνει με διεθνείς προδιαγραφές, να επιστρατευτεί ότι καλύτερο υπάρχει για τέτοια project και να δοθεί το στίγμα μιας Ελλάδας που περνάει σε μια άλλη εποχή.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως η επιλογή των μελών του ΔΣ που όρισε το ΥΠΟΙΚ θυμίζει περισσότερο προϊόν "πολιτικής διαπραγμάτευσης" και όχι μιας νέας αρχής για τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Νέο ΔΣ και θα περιμένουμε στην πράξη να διαψευστούν οι ανησυχίες μας." αναφέρει ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του κινήματος.

Αλλά και το Ποτάμι επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιλογή του κ.Κιμούλη.

"Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα εμβληματικό έργο, δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δόθηκε στο δημόσιο να  στεγάσει τις επόμενες δεκαετίες σημαντικότατες πνευματικές δραστηριότητες του πολιτισμού μας. Χρυσή ευκαιρία για μια νέα αρχή, μιας διαφορετικής νοοτροπίας και πρακτικής. Δυστυχώς, η κυβέρνηση με την τοποθέτηση του Γιώργου Κιμούλη στην κεφαλή του Ιδρύματος, ακολουθεί τη συνήθη πρακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τοποθετούν ημέτερους και δίνει έναν έντονα κομματικό χαρακτήρα σε ένα κέντρο πολιτισμού, που θα έπρεπε να εκφράζει και να αντιπροσωπεύει ολόκληρη την κοινωνία. Επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο τους χειρότερους φόβους εκείνων που ανησυχούσαν για την τύχη του Κέντρου όταν πέρασε στα χέρια του δημοσίου. Χρησιμοποιείται για το βόλεμα κολλητών. Ο κ. Κιμούλης πήρε κομματική μετάταξη από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Γιατί μόνο με κομματική μετάταξη θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μια θέση που απαιτεί υψηλά προσόντα management  τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος  ως μάνατζερ δικής του εταιρείας έχει καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο δημόσιο.  Το ερώτημα είναι: με τι κριτήρια επιλέγει η κυβέρνηση; Δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι που μπορεί να προκύψουν από ανοιχτές διαδικασίες;  Προφανώς υπάρχουν κάποια γραμμάτια σε συγκεκριμένους ανθρώπους που πρέπει να εξοφληθούν", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομέας Πολιτισμού του Ποταμιού.

Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΠΙΣΝ θα είναι ο Γιώργος Κιμούλης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος μετείχε και στην επιτροπή που συγκρότησε τον Οκτώβριο του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας, για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία μεταξύ άλλων μετείχε και η Ρένα Δούρου.

Τα μέλη του Δ/Σ ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2.4  του ν. 3785/2009 (Α’ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio (λόγω θέσεως), και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Ειδικότερα, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. είναι τα εξής:

1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος

2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος

3. Ματίνα Στέα – Μέλος

4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος

5. Δημήτρης Κάρναβος -Μέλος-Δήμαρχος Καλλιθέας

6. Γιώργος Κουμεντάκης -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

7. Δημήτρης Δημητρόπουλος -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!