Ηταν, κάποτε, μια φέτα ελληνική...

Υπάρχει πρόβλημα ενδοεπικοινωνίας στην κυβέρνηση αλλά και στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ενας εξέχων υπουργός (Σταθάκης) υπέγραψε φαρδιά-πλατιά την επικείμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ενωσης (CETA), που είναι καταστροφή για τη χώρα. οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν εν τούτοις στην Ευρωβουλή - ίσως γιατί τούτη η ψήφος δεν μετράει αφού χρειάζεται την έγκριση των Κοινοβουλίων όλων των κρατών-μελών; Προφανώς ήταν μια ευκαιρία να δείξουν κάποια ανεξαρτησία...

Ετερος υπουργός (Αγροτικής Ανάπτυξης) συμφώνησε πριν από μήνες να μην έχει το γευστικό ελληνικό τυρί φέτα Προστασία Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), να μπορεί δηλαδή να παράγεται το ίδιο είδος τυριού και στον Καναδά αλλά και σε χώρες της Αφρικής. Λέει ο ίδιος ότι του υποσχέθηκαν (!) οι εταίροι πως θα επανεξετάσουν το θέμα σε πέντε χρόνια. φέξε μου και γλίστρησα - ή πόσο υποκριτής μπορεί να είναι ένας πολιτικός, πόσο αφελής και ανιστόρητος;

Οφείλει να ξέρει ο ελληνικός λαός τι προβλέπουν οι συμφωνίες που ετοιμάζονται να υπογράψουν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Καναδά αλλά και τις ΗΠΑ (TTIP), σε τι ολισθηρά αλλά και αποπνικτικά μονοπάτια οδηγούν αυτές οι συμφωνίες το μέλλον της Ελλάδας (αλλά και πολλών άλλων χωρών με μειωμένη οικονομία και εθνική κυριαρχία).

Εχει χαθεί κάθε μέτρο και οποιαδήποτε μορφή αντίρρησης. δεν γίνεται λόγος για αντίσταση ή ανυπακοή - βαδίζουμε ανέμελοι και θα ’λεγα αδιάφοροι σε πολύχρονη υποτέλεια, σαν να μην είναι παραπάνω από φανερό ότι πλέον γινόμαστε μια ωραία, ηλιόλουστη αποικία των Βορειοευρωπαίων.

Ας την αποχαιρετήσουμε τη φέτα μας αλλά και κάθε ελπίδα για «αναγέννηση» και οικονομική «ανάπτυξη» ή ό,τι φαιδρό ακούγεται για επανάκαμψη τάχα ή επιστροφή στην ομαλότητα. η κανονικότητα (όπως κι αν την εκλάβει κανείς) ή τέλος πάντων αυτό που θεωρούσαμε κανονικότητα έχει λιθοβολιστεί από τους κυβερνώντες και έχει εξοριστεί και ίσως μετ’ ευλαβείας και ηρεμίας. θα ήταν δυνατό να γραφεί και μετ’ αναισχυντίας αλλά ας μη διακωμωδούμε περαιτέρω την ασφυξία ημών και την «παράδοση» άνευ όρων των ηγετών στις βουλές των «ισχυρών».

Ολοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν όπως και αυτοί του Ποταμιού (και ο κύριος Γραμματικάκης, παρακαλώ - ή εξευρωπαΐζεσαι ή όχι. δεν είναι Βαλκάνια εδώ, εδώ είναι «σωτηρία» της πατρίδας, ε, και ένα ψιλοβολεματάκι...).

Δεν είναι προς ψόγον αυτό, εξάλλου ίσως νομίζουν ότι προσφέρουν κιόλας. το αστείο είναι με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επαναστάτησαν κατά των υπογραφών της κυβέρνησης - επαναστάτες του γλυκού νερού, ανέξοδου «πατριωτισμού» και «εθνικής υπερηφάνειας», προ παντός...

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!