Τα μυστικά του δολοφόνου των οδηγών ταξί

«Τέτοιου είδους μεταποιημένα όπλα κρότου -λάμψης που φαίνεται να χρησιμοποιεί ο δολοφόνος των οδηγών ταξί, έχουν εντοπισθεί σε αυτοκτονίες, σε απόπειρες ληστειών ενώ έχει υπάρξει και άλλος θάνατος που αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία  όμως φαίνεται να ήταν ατύχημα.   Μπορεί κάποιος να αγοράσει από κατάστημα ένα παρόμοιο όπλο που μπορεί να εκτοξεύει και φωτοβολίδες και να προχωρήσει σε μετασκευή του με τόρνο. Όμως πωλούν ορισμένα από αυτά και στην λαθραία αγορά, έτοιμα για χρήση με σφαίρες, με τιμή 80-100 ευρώ όταν ένα κανονικό όπλο κοστίζει 600-800 ευρώ. Η κινητική ενέργεια που έχει η σφαίρα όμως σε αυτό το μετασκευασμένο όπλο είναι περίπου το 50% της κινητικής ενέργειας του κανονικού όπλου , με μικρότερη διατρητική ικανότητα. Όμως εκφράζω αμφιβολίες γι αυτό που αναφέρεται ότι το όπλο είχε και σιγαστήρα, γιατί δεν εκτιμώ ότι μπορεί να τοποθετηθεί αυτό το επιπρόσθετο εξάρτημα. Αυτό που ανέφερε ο πρώτος επιβιώσας οδηγός ταξί ότι δεν άκουσε τον πυροβολισμό ίσως να οφείλεται ότι η σφαίρα πείραξε το νεύρο του αυτιού του , όπου φαίνεται να δέχθηκε το πρώτο πλήγμα»

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», ο ειδικός πραγματογνώμονας για βαλλιστικούς ελέγχους (με πολύχρονη προϋπηρεσία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.) κ. Γιώργος Ραυτογιάννης σχετικά με τον κατά «συρροή δολοφόνο» νεαρής ηλικίας που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο μήνα δύο επιθέσεις στην περιοχή της Κηφισιάς σε βάρος δύο οδηγών ταξί ηλικίας 32 και 52 ετών, από τους οποίους ο δεύτερος έχασε την ζωή του. Ο δράστης που φορούσε  μπουφάν με κουκούλα, χρησιμοποίησε και στις δύο επιθέσεις το ίδιο μετασκευασμένο όπλο και δεν έκλεψε οτιδήποτε από τους οδηγούς ταξί. Σε μία υπόθεση που έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στους οδηγούς ταξί με τον φόβο επανεμφάνισης του δράστη.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα  ηλικίας 30-35ετών, γύρω από την οδό Θησέως στην Κηφισιά από όπου επιβιβάσθηκε (με νεύμα που έκανε στο δρόμο) ο δράστης, στην πρώτη επίθεση σε βάρους του 32χρονου. Και οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σε γύρω οικοδομικά τετράγωνα. Οι ερευνητές της υπόθεσης  αναζητούν  στοιχεία από τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ για δράστες παντός τύπου επιθέσεων που ζουν στην περιοχή αλλά και τις καταγραφές ραδιοταξί ή κλήσης μέσω διαδικτύου που έχουν παραλάβει πελάτες από την συγκεκριμένη περιοχή, τους τελευταίους μήνες. Σε αρκετές από αυτές τις μισθώσεις τηρούνται αρχεία και συμπεριφοράς επιβατών. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν  παλαιότερη εμπλοκή ενός από τα θύματα του νεαρού δολοφόνου σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, με αλλοδαπό μοτοσικλετιστή.

Όμως η εικόνα που υπάρχει ότι η επιλογή των ταξί είναι τυχαία και από τον δρόμο φαίνεται να αποκλείει τέτοιου είδους «σύνδεση».  Οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο του δράστη σε σημαντικά επεισόδια ή τροχαία συμβάντα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με εμπλοκή οδηγών ταξί. Με ζητούμενο ασφαλώς ότι κάποιος άλλος σχετιζόμενος με αυτά μένει στην ίδια περιοχή. Επιπλέον οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ο δράστης των επιθέσεων να είναι κι αυτός οδηγός ταξί που μπορεί να είχε κάποια «σύγκρουση» με συναδέλφους του.

Οι  αστυνομικοί υπενθυμίζουν ότι ένα από τα έξι θύματα του serial killer οδηγού ταξί Δημήτρη Βακρινού (έδρασε την περίοδο 1987-1996,) ήταν ένας συνάδελφός του ηλικίας 35 χρονών. Ο Βακρινός που είχε σκοτώσει συνολικά έξι άτομα είχε μπει στο ταξί του ως πελάτης και τον σκότωσε με 45άρι όπλο. Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμη τα δεδομένα σάρωσης κινητών τηλεφώνων αλλά και κάμερες στην περιοχή, ενώ ερευνούν σχετικές αναφορές πολιτών σε τοπικά αστυνομικά τμήματα.  
  


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!