Σταμάτης εναντίον Κατρούγκαλου: Επικίνδυνη επιπολαιότητα

Επίκαιρη ερώτηση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, αναφορικά με τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Στην επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι «την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας-Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της χώρας μας, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κατρούγκαλος, με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα».

«Με την πρωτοφανή αυτή δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι», κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό ο κ. Σταμάτης και υπογραμμίζει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «παρεμβαίνει -ως μη ώφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της ΕΕ για να αποσπάσει τους επαίνους του τουρκικού Τύπου».

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει εάν οι απόψεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων στην Ελλάδα.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!