Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

 

Ειδικότερα, στο κείμενο που υπογράφεται «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.» και έχει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις - Πράξις 2», αναφέρουν ότι «αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

 

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται ότι η οργάνωση δεν έχει χάσει τη δυναμική της, σημειώνοντας πως «για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης». Επίσης, γίνεται λόγος για «δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες».

 

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα βρέθηκε χθες στο ταχυδρομικό γραφείο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι περιείχε «μείγμα εκρηκτικών», και «είχε σχεδιαστεί ώστε να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν το πακέτο». 

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε χθες ότι το δέμα στάλθηκε από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ό,τι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!