Η Ν. Κορέα ζήτησε να ληφθούν «συλλογικά μέτρα» κατά της Β. Κορέας

Η Νότια Κορέα ζήτησε σήμερα να ληφθούν «συλλογικά μέτρα» κατά της Βόρειας Κορέας, περιλαμβανομένης της πιθανής αναστολής της συμμετοχής της στον ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι η χρήση χημικού όπλου για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν λειτούργησε ως «αφύπνιση».

Ο Γιουν Μπγιουν-σε, ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, ένα όργανο του ΟΗΕ,: «Η Βόρεια Κορέα φέρεται να έχει όχι μόνο γραμμάρια, αλλά χιλιάδες τόνους χημικών όπλων, περιλαμβανομένου VX και άλλων, σε όλη τη χώρα (?) .

Η πρόσφατη δολοφονία λειτούργησε ως αφύπνιση για όλους μας σχετικά με τις ικανότητες της Βόρειας Κορέας στον τομέα των χημικών όπλων και την πρόθεσή της να τα χρησιμοποιήσει».

Ο Γιουν επεσήμανε ότι τα κράτη μπορούν να επικαλεστούν τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και να λάβουν «συλλογικά μέτρα».

«Μπορούν να έχουν τη μορφή της αναστολής των δικαιωμάτων και των προνομίων της Βόρειας Κορέας ως μέλους του ΟΗΕ», εξήγησε, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «κατά συρροή παραβάτη».


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!