Πετρόπουλος προς αντιπολίτευση: 'Είστε τόσο άχρηστοι'

«Είστε τόσο άχρηστοι που δεν κάνατε κάτι που έκαναν όλοι οι λαοί…» τόνισε ο υφυπουργός στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία με την οποία αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων. Ο κ. Πετρόπουλος καταλόγισε, μάλιστα, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν φρόντισαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δημιουργία δείκτη μεταβολής μισθών ο οποίος βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα αποτελούσε τη βάση για τον υπολογισμό των συντάξεων από το 2016 και μετά. Τελικά, όμως, η κυβέρνηση λόγω απουσίας του σχετικού δείκτη αναγκάστηκε να καταθέσει τροπολογία η οποία προβλέπει ότι ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Μέχρι το 2020 ο υπολογισμός θα γίνεται βάσει του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. «Δεν υπάρχει στην χώρα δείκτης μεταβολής μισθών. Που να το φανταστούμε ; λάθος μας…» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Στη συνέχεια, πάντως, παραδέχτηκε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το πρόβλημα που ανέκυψε. «Δεν έχουμε κόμπλεξ ότι τα κάναμε όλα καλά» σημείωσε και συμπλήρωσε: «πράγματι είναι δυσχερές θέμα η επιλογή του σωστού συντελεστή». 

Στον αντίποδα ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι οι δύο διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού συντάξεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση μπορεί να προκαλέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Καταλόγισε, μάλιστα, προχειρότητα στο υπουργείο Εργασίας για τον χειρισμό του όλου θέματος. Σε πολύ σκληρότερο τόνο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «αλαλούμ». «Είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας» τόνισε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!