Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή της Λεπέν στη Γαλλία

H «απειλή» μίας νίκης της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές «υφίσταται», αλλά «η Γαλλία δεν θα παραδοθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές φημερίδες.

«Η απειλή υφίσταται» διότι «η άκρα δεξιά δεν βρισκόταν ποτέ εδώ και 30 χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο, όμως η Γαλλία δεν θα παραδοθεί. Η Γαλλία γνωρίζει ότι η ψηφοφορία της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου θα καθορίσει όχι μόνο την τύχη της χώρας μας, αλλά επίσης και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ανέφερε ο Ολάντ λίγες ώρες πριν από την τετραμερή σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών όπου θα συζητηθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος «αν κατά τύχη η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου επικρατούσε, θα ξεκινούσε αμέσως μία διαδικασία εξόδου από την Ευρωζώνη και ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ενωση». «Αυτός είναι ο στόχος όλων των λαϊκιστών, από όπου και αν προέρχονται: να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, να αποκλειστούν από τον κόσμο και να φαντασθούν ένα μέλλον περικυκλωμένο από φράκτες όλων των ειδών και παρατηρητήρια», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη πως «ύψιστο καθήκον» του είναι να διασφαλίσει ότι η Γαλλία δεν θα ψηφίσει την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς. «Θα κάνω τα πάντα ώστε η Γαλλία να μην αφεθεί να πεισθεί από ένα τέτοιο πρόγραμμα» διαβεβαίωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!