Δήμος Δέλτα: Πού θα υποβάλλετε αίτηση για ΚΕΑ


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/3/2017

Πού θα υποβάλλετε αίτηση για ΚΕΑ
         
Από τις αρχές Μαρτίου οι υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα εργάζονται εντατικά για την εξυπηρέτηση των δημοτών που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Σε αυτό το διάστημα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου προκειμένου να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και αν πληρούσαν τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα. Πάνω από 700 δημότες Δέλτα είδαν τις αιτήσεις τους να γίνονται δεκτές από το πρόγραμμα. Δεδομένου ότι ο μεγαλύτερο όγκος ενδιαφερομένων έχει εξυπηρετηθεί, από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου οι αιτήσεις για το ΚΕΑ θα γίνονται στο χώρο του ΚΕΠ Εχεδώρου στη Σίνδο από τις 8.00 έως τις 15.00.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο keaprogram.gr. Στις δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να προσέρχονται όσοι πρέπει να δηλώσουν κάποια μεταβολή των στοιχείων τους.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας .
Ωφελούμενοι στο πρόγραμμα είναι:
1) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά (ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία- όχι φοιτητές ή σπουδαστές έως 25 ετών)
2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (μέλη οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη- και οι φιλοξενούμενοι βάσει Ε1 και οι φοιτητές-σπουδαστές έως 25 ετών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους)
3) Άστεγοι με την προϋπόθεση καταγραφής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες-Δομές των Δήμων

Εξαιρούνται:
1) Άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων.
2) Άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ. 9 του Ν.2716/99
3) Όσοι υπηρετούν τη θητεία στους στις Ένοπλες Δυνάμεις
4) Όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Κριτήρια:
1) Εισοδηματικά,
2) Tόπος διαμονής (Δήμος ΔΕΛΤΑ)

3) Περιουσιακά (τα οποία πρέπει να πληρούνται αθροιστικά)

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Κατά την προσέλευσή σας για εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες πρέπει να έχετε:
1) Δελτίο Ταυτότητας
2) Α.Φ.Μ.
3) Α.Μ.Κ.Α.
4) Φορολογικό Έντυπο τελευταίου οικονομικού έτους (Ε1)
5) ΙΒΑΝ τραπέζης (Τραπεζικό Λογαριασμό στον οποίο μπορεί να είστε και συνδικαιούχος)

6) Έντυπο Συναίνεσης (μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα σημεία υποβολής αιτήσεων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!