Νέες κατηγορίες Πολάκη κατά Γεωργιάδη για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Με νέες κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, αναφορικά με τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε «κατάλογο ρουσφετιών» που συνέταξε, σύμφωνα με τον ίδιον, ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ι. Θεοδωράτος και δίπλα στην ένδειξη «συστήσας» φέρεται να υπήρχε το όνομα του κ. Γεωργιάδη και της συζύγου του.

Όμως αυτή την φορά ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και σε ονόματα συνεργατών ή συγγενικών προσώπων συνεργατών του πρώην υπουργού της ΝΔ οι οποίοι βρέθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα επικαλούμενος έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι βάσει της επίσημης ενημέρωσης που έγινε προς το υπουργείο Υγείας τα ονόματα αυτά «δεν είχαν σχέση υπαλληλική με τον φορέα», αλλά «προκύπτει έμμεση σχέση», το ακριβές είδος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί. «Αυτό είναι έγκλημα. Τους διορίσατε και τους κρύψατε», είπε ο κ. Πολάκης.

Επίσης, είπε ότι η Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ του κ. Γεωργιάδη, η οποία δηλώνεται στο «πόθεν έσχες», έχει το 49% μιας εταιρείας που λέγεται ΑΛΣ Α.Ε. η οποία συστήθηκε το 2001 από κοινού με ιδιώτη καναλάρχη και δεν δηλώνεται στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, είναι μέτοχος τηλεοπτικού καναλιού το οποίο επί υπουργίας Γεωργιάδη φέρεται να έλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 100.000 ευρώ. «Το θεωρείτε ηθικό να είστε υπουργός, ιδιοκτήτης μιας ΕΠΕ που έχει σχεδόν το πλειοψηφικό πακέτο μιας Α.Ε. με έναν συνεταίρο που έχει κανάλι και παίρνει 100.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ;», διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Απαντώντας στις καταγγελίες Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε ένα χειρόγραφο χαρτί το οποίο έφτασε στα χέρια του και αναφέρεται σε διορισμούς του Ν. Παππά, του Π. Κουρουμπλή και του Αν. Ξανθού στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «όση αξία έχει αυτό το χαρτί τόση αξία έχει και το δικό σας». «Το χαρτί που διαβάσατε λέει ότι τα 23 ονόματα δεν έχουν ούτε σχέση αορίστου χρόνου ούτε ορισμένου, άρα δεν διορίστηκαν ποτέ», σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι αυτοί πληρώνονταν από ιδιωτικές χορηγίες. Όσον αφορά το «πόθεν έσχες», απάντησε πως «όταν δηλώνω μια εταιρεία, την ΕΠΕ και αυτή είναι μέτοχος σε άλλη εταιρεία, δεν δηλώνω την δεύτερη αλλά την πρώτη», σημειώνοντας ακόμα ότι την συμμετοχή του στην Α.Ε. «την έχει πουλήσει εδώ και χρόνια».

«Όταν ήμουν υπουργός δεν ήταν δική μου», είπε ενώ για τις 100.000 ευρώ προς το συγκεκριμένο κανάλι είπε ότι ουδέποτε πληρώθηκαν. «Τα τιμολόγια είναι απλήρωτα. Να του πληρώσετε αυτά που του χρωστάτε. Ουδεμία παρανομία και εύνοια υπήρξε επί των ημερών μου», σημείωσε, τονίζοντας ότι «ούτε υπογραφή μου υπάρχει, ούτε επιστολόχαρτο ούτε τίποτα», ενώ προειδοποίησε τον κ. Πολάκη πως «όταν με το καλό θα φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή». Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό ότι «δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας», αλλά, όπως είπε, «είμαι βέβαιος πως σας βάζει ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του του επισήμανε ότι «οι συμβάσεις θα βρεθούν». «Τις έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας. Έχουν έμμισθη σχέση. Είναι λίγο ντροπή να κουνάτε σε μας το δάχτυλο που για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε κριτήρια ΑΣΕΠ για τους διορισμούς. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», πρόσθεσε.

Η «κόντρα» ανάμεσά τους αφορούσε και τις τιμές των φαρμάκων με τον κ. Γεωργιάδη να σημειώνει ότι «επί των ημερών μας αθροιστικά για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 60,8%». «Πόσο την μειώσατε εσείς;», διερωτήθηκε, ενώ σχετικά με συγκεκριμένο ακριβό φάρμακο, για το οποίο έχει κατηγορηθεί από τον κ. Πολάκη ότι ανέβασε την τιμή του κάνοντας «δώρο» στην εταιρεία που το παρασκευάζει ύψους 10 εκ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Με κατηγορήσατε ότι έπρεπε να πωλείται 500 ευρώ και ο Γεωργιάδης την ανέβασε στα 750 ευρώ», αλλά εξήγησε ότι όταν ανέλαβε ο ίδιος υπουργικά καθήκοντα το εν λόγω φάρμακο είχε 939 και στον έναν χρόνο της υπουργίας του μειώθηκε κατά 100 ευρώ ενώ σήμερα πωλείται 745 ευρώ.

«Γιατί το αφήσατε εκεί και κάνετε δωράκι στην Novartis;», είπε στον κ. Πολάκη, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας έπρεπε υποχρεωτικά να εκδίδει δυο δελτία τιμών: «Είπατε ότι το 2015 η κυβέρνηση ξέχασε να εφαρμόσει το νόμο επειδή είχατε το μυαλό σας στην διαπραγμάτευση. Έπρεπε όμως να κερδίσουν οι εταιρείες 500 εκ. ευρώ;», διερωτήθηκε.

«Όταν σας ακούω μού ‘ρχεται στο μυαλό ένα σκωπτικό δίστιχο της Κρήτης: “Eίπαν πολλά ψέματα / να πούμε μιαν αλήθεια / φορτώσαν έναν ποντικό / 9 κιλά ροβύθια”», είπε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, τονίζοντας, σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, ότι «κουβεντιάζουμε για το ¼ του χρέους της χώρας, το ένα τεταρτημόριο του τρόπου που χρεοκοπήσατε τη χώρα». «Η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει το 2009 στα 9 δις. ευρώ», σημείωσε, τονίζοντας ότι «οι προκάτοχοί σας παίρνανε χρήμα από τις εισφορές των συντάξεων για να χρηματοδοτούν την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης», ενώ έκανε λόγο για «μαύρη τρύπα στον τρόπο που γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων».

Και τον κατηγόρησε ότι «κάνατε εσωτερική αναδιανομή υπέρ των ακριβών φαρμάκων», ενώ σχετικά με την τιμολόγηση που ίσχυε είπε ότι «η τιμή με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της ΕΕ είναι μπούρδες», αφού, «όπως φάνηκε οι τρεις χαμηλότερες τιμές ήταν τιμές σε Αγγλία, Ελβετία και Δανία». «Έβγαιναν αυτές οι τρεις χώρες – που έχουν υψηλές τιμές - μετά βγάζαμε εμείς και από την δική μας τιμή έπαιρναν άλλες 56 χώρες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είχατε στα χέρια σας την ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν ο μόνος αγοραστής. Στην Γερμανία ένα φάρμακο 100 ευρώ το ασφαλιστικό ταμείο το πληρώνει 20 ευρώ. Εμείς το πληρώναμε 100 ή 80 ευρώ. Αυτή είναι προδοτική στάση. Είστε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανένα. Δεν μας έχει στο χέρι κανείς. Να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια».




Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!