Υπ. Δικαιοσύνης: Συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας

Η δημιουργία υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας αναμένεται να προχωρήσει, μετά από 24 χρόνια που παραμένει στα χαρτιά. Για τη σύστασή της, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής, επταμελούς, νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 30 Απριλίου 2017.

 

Ειδικότερα, στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν: Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την ιδιότητα της προέδρου, και μέλη οι Μαρία Σιμιτσή- Βετούλα, εφέτης Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, πρόεδρος Πρωτοδικών, Αντώνιος Αλαπάντας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Νικόλαος Δεληδήμος, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ελένη Λάππα, δικηγόρος, ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Σημειώνεται ότι η σύσταση και λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας έχει προβλεφθεί από τον νόμο 2145/1993, αλλά έκτοτε, παρά την παρέλευση 24 ετών, παραμένει κενό γράμμα, παρά τις διάφορες προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί η σύστασή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!