Οι τρεις σωματοφύλακες του «king» Μάρκους

Τίποτα στον αθλητισμό δεν γίνεται τυχαία. Ούτε το ποδόσφαιρο ως άθλημα ούτε ο Παναθηναϊκός ως ομάδα αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αντιθέτως εντάσσονται σε αυτόν και υφίστανται ταυτόχρονα ως προφανή παραδείγματα για το πώς μία ομάδα μπορεί να μεταμορφωθεί αγωνιστικά, εάν ακολουθήσει ευλαβικά τις αρχές της ομαδικότητας.

Η πειστική εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία του ματς είναι ξεκάθαρο ότι φέρει τη σφραγίδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αλλά και του Νίκου Λυμπερόπουλου, οι οποίοι επανέφεραν άμεσα και στοχευμένα τις Παναθηναϊκές αρχές και αξίες στα αποδυτήρια αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Γεγονός που σε συνδυασμό με το ξεσκαρτάρισμα του Γενάρη, που είχε ως βασικό άξονα την έννοια «ομάδα» και τη σωστή νοοτροπία, κι όχι αποκλειστικά τις αγωνιστικές αρετές κάθε μονάδας ξεχωριστά, έφεραν σταδιακά το απαιτούμενο «δέσιμο».

Ταυτόχρονα, από τη στιγμή που προέκυψαν οι απαιτούμενες ποιοτικές πινελιές, κυρίως μέσω της επανένταξης των παικτών που απουσίαζαν στο Κόπα Αφρικα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεδιπλώνει στο χορτάρι (και) τις μεσοεπιθετικές αρετές του αλλά κυρίως να δικαιώνεται για τις στρατηγικές χειμερινές επιλογές του, παρότι οι «Λύμπε» και Ουζουνίδης ήταν αναγκασμένοι να κινηθούν χωρίς (επί της ουσίας) διαθέσιμο μπάτζετ.

Το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας, που δεν είναι άλλο από τον Μάρκους Μπεργκ, αξιοποιείται πλέον δεόντως σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας, έχοντας ως τρεις βασικούς «σωματοφύλακες» στα τελευταία ματς τους Βίκτωρα Κλωναρίδη, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αναλυτικά: Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έχει επιστρέψει στον Παναθηναϊκό... σεληνιασμένος, έχοντας πλέον την απόλυτη εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας αλλά και τη δέουσα ψυχολογική υποστήριξη, την ίδια στιγμή που τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν γάντι για την αξιοποίηση του Μπεργκ ως παρτενέρ του.

Ο Σουηδός άσος είναι σαφές ότι έχοντας παίκτες ταχυδυναμικούς στο πλευρό του απογειώνεται και ο ομογενής επιθετικός διαθέτει το «πακέτο» και έχει καταφέρει, απρόσμενα ίσως και σαφώς άμεσα, να μπει στα παπούτσια του Νίκου Καρέλη.

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική ότι οι «πράσινοι» πέτυχαν διάνα με την απόκτησή του από τον Πλατανιά, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος της δεξιάς πλευράς, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Για πρώτη φορά μετά τον Σεϊταρίδη ο Παναθηναϊκός φαίνεται επιτέλους να βρήκε ένα φουλ μπακ από δεξιά υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών. Τελευταίος των «σωματοφυλάκων», αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος, ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ενα πολυεργαλείο πολυτελείας, ένας παίκτης σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία, ικανός να προσφέρει με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο ως στόπερ όσο και ως κεντρικός μέσος, που μοιάζει με κομπιούτερ στις αποφάσεις του και τέρας ψυχραιμίας όποτε έχει την μπάλα στα πόδια του, προσδίδοντας ασφάλεια και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας.

Εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς το σύντομο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα (και δεν «φαίνεται» με τίποτα στο γήπεδο) αλλά και το νεαρό της ηλικίας του (δεν έχει κλείσει καν τα 24 του χρόνια!), καθίσταται σαφές ότι το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

Ο Κουρμπέλης υπήρξε επί της ουσίας η μοναδική χειμερινή μεταγραφή, με την έννοια της δαπάνης χρημάτων σε ομάδα από τον Παναθηναϊκό, και μάλιστα αρκετός κόσμος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τον Αστέρα Τρίπολης (ύψους άνω των 500.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης 25%). Πλην όμως ο Ουζουνίδης το πήρε πάνω του, ο Ελληνας άσος ντύθηκε στα πράσινα και τα καλύτερα για τον ίδιο και το «τριφύλλι» έρχονται.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ


 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!