Tζανακόπουλος: Η θέση της κυβέρνησης για τα θρησκευτικά εκφράστηκε από Φίλη και τώρα από Γαβρόγλου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκαν την Τετάρτη εκτενώς στην προ μηνών συνάντηση τους παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Οι δύο πλευρές είχαν αντίθετες απόψεις αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση, με τον Αρχιεπίσκοπο να επικαλείται μάλιστα και τα πρακτικά της συνάντησης.

Για το ζήτημα των πρακτικών της συγκεκριμένης συνάντησης ρωτήθηκε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά «Η θέση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί από τον τότε υπουργό (Νίκο Φίλη), τον νυν υπουργό (Κώστας Γαβρόγλου) και τον πρωθυπουργό (Αλέξης Τσίπρας). Συνεχίζεται ο διάλογος υπουργείου παιδείας, ηγεσίας εκκλησίας για την καλύτερη δυνατή λύση για τις αλλαγές προγράμματος σπουδών» είπε χαρακτηριστικά.

Eν συνεχεία ανέφερε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για τους διακριτούς ρόλους κράτους-εκκλησίας με αφορμή τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!