Θρίλερ με την υποψηφιότητα Φιγιόν και το «Πενέλοπεγκεϊτ» UPD

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην γαλλική πολιτική σκηνή, καθώς ο Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από την κούρσα για την γαλλική προεδρία.

Ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος ακύρωσε σημερινή του εμφάνιση στο ετήσιο αγροτικό παζάρι του Παρισιού χωρίς να δώσει συγκεκριμένο λόγο. Η εκδήλωση αυτή, μάλιστα, θεωρείται παραδοσιακά ένα σημαντικό γεγονός για πολιτικούς που θέλουν να ενδυναμώσουν το προφίλ τους.

Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι σύντομα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία ίσως και να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, τον αντίπαλο του Φιγιόν στις προκριματικές των συντηρητικών, ο Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φιγιόν αργότερα σήμερα που ο τελευταίος θα προβεί σε μια δήλωση.

«Μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί. Θα συναντηθούν το πρωί ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.

Στο δικαστικό μέτωπο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φρανσουά Φιγιόν έχει λάβει κλήση από τον εισαγγελέα να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου με τα χρήματα που φέρεται να είχε λάβει η σύζυγός του ως βοηθός του στη Βουλή, ενώ η ίδια δήλωνε «οικιακά».

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart, Μισέλ Ντελεάν, είχε γράψει μέσω Twitter ότι η Πενέλοπε Φιγιόν είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται, ενώ ίσως της απαγγελθούν και κατηγορίες.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο ίδιος ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι δικαστική πηγή διέψευσε τα περί κράτησης της συζύγου του Γάλλου πολιτικού.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!