Δείτε τι γίνεται με τους ΣΜΑ - Για αυτό φωνάζουν οι κάτοικοι - Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΣΜΑ Μηχανιώνας [φώτο][video]


Με την ευκαιρία των  εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας, που θα γίνουν την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017,  μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει το τι έγινε με άλλους  ΣΜΑ  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όπως επίσης και την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ΣΜΑ Μηχανιώνας..
Ας δούμε λοιπόν πια είναι η κατάσταση σε  ορισμένους ΣΜΑ ανα την Ελ΄λάδα, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί, αλλά και οι τριτοκοσμικές  συνθήκες που επικρατούν στο ΣΜΑ Μηχανιώνας.

Εισαγγελικη ερευνα για τον ΣΜΑ Μηχανιωνας - Ολη η αναφορα του Υγειονομικου (φωτο)







9 Φεβρουαριου 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών στον ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας, υπόθεση που ανακίνησε η Greenagenda.gr αποκαλύπτοντας τις τριτοκοσμικές εικόνες στην περιοχή.
Όπως αποκάλυψε η Greenagenda.gr, στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποίησε αυτοψία το περασμένο καλοκαίρι το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το πόρισμα του οποίου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στις 5 Αυγούστου.
Ακολούθως, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαρκτικής εξέτασης, η οποία ξεκίνησε έπειτα από λίγες εβδομάδες και βρίσκεται εν εξελίξει.


Η αναφορά κατοχυρώθηκε ως «ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση απορριμμάτων στην περιοχή της Κερασιάς», ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ανθυγιεινή».
Αφορμή για την αυτοψία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής στάθηκε καταγγελία κατοίκων της Κερασιάς του δήμου Θερμαϊκού, εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο σημείο.
Η έκθεση του υγειονομικού ελέγχου προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, καθώς και την «άμεση λήψη μέτρων» από τον Δήμο για την εξυγίανση και αποκατάσταση του χώρου, τη μείωση του ρυπαντικού φορτίου και την πρόληψη ρύπανσης των υπόγειων υδάτων. Όπως αποδεικνύεται και από την αυτοψία της Greenagenda.gr, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, επτά ολόκληρους μήνες μετά την αναφορά του Τμήματος.



Πιο συγκεκριμένα, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας, συνοδευομένη από αστυνομικό, διαπίστωσε ότι  ο χώρος στερούνταν υποδομών για τη λειτουργία του ως  Σταθμός Μεταφόρτωσης και ότι υπήρχαν καμένα απορρίμματα λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιπλέον, υπήρχαν διασκορπισμένα αδρανή οικοδομικά υλικά, ανακυκλώσιμα όπως γυαλί, μέταλλο, πλαστικό και διασταλλάζοντα υγρά, ενώ γίνεται αναφορά και στην έντονη δυσοσμία που αναδύεται.
Ακόμη, στην έκθεση επισημαίνεται ότι «πρόκειται για ΧΑΔΑ, χωρίς μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, με πιθανότητα ρύπανσης του υπόγειου υδροφορέα, την εκδήλωση πυρκαγιάς, την ποιοτική υποβάθμιση περιβάλλοντος, καθώς και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω της έκλυσης αερίων από την ανεξέλεγκτη καύση».



πηγή  greenagenda.gr


Θέλετε μήπως αυτή την κατάσταση και στην Κατερίνη;
Εάν όχι, τότε αντισταθείτε…




Είναι πασιφανές ότι η πόλη μας υστερεί στην έννοια της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και κατά συνέπεια οι όποιες προχειρότητες θα καταστρέψουν την περιοχή, και συγκεκριμένα την Γανόχωρα όπου πρόκειται ο Δήμος Κατερίνης να ιδρύσει ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και αποφασισμένοι να αποτρέψουν την καταστροφή τους, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.



Δείτε επίσης και την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Κατερίνης με τά βαριά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον Δήμο για την ανικανότητά του να φέρει εις πέρας την υποχρέωση που ανέλαβε για υγειονομική ταφή των απορριμμάτων. 

Κλίκ ΕΔΩ



πηγή  pieria.tv











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!