Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ για τον Νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016
27 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ
για τον Νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016

Με τη συμμετοχή 250 προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η προγραμματισμένη ημερίδα της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε. με αντικείμενο την ενημέρωση μηχανικών και εμπλεκομένων στον κατασκευαστικό κλάδο σχετικά με τις νέες απαιτήσεις που θέτει ο Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 2/4/2017.
Η ανάπτυξη των επιμέρους θεμάτων πραγματοποιήθηκε από τους κκ. Κοσμά Κ. Σίδερη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωκράτη Σπυράτο, Προϊστάμενο Κλάδου Σκυροδέματος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΥ ΑΕ και Λευτέρη Αναστασίου, Επίκουρο Καθηγητή, Εργαστήριο Δομικών Υλικών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρης Μπίλλιας και ο Υπεύθυνος Τομέα Σκυροδέματος Νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΥ ΑΕ κ. Αναστάσιος Κώνστας.
Τις υψηλού επιπέδου και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:
·         Τα νέα στοιχεία που εισάγει ο Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016, εστιάζοντας όχι μόνο στην αντοχή αλλά στη διάρκεια ζωής και την ανθεκτικότητα των κατασκευών.
·         Τα κοινά σημεία και οι διαφορές του Κανονισμού με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Σκυροδέματος ΕΝ 206.
·         Η σημασία της εφαρμογής του νέου Κανονισμού από όλους τους εμπλεκόμενους: παραγωγούς σκυροδέματος, κατασκευαστές, μελετητές και επιβλέποντες μηχανικούς των έργων.
·         Πρακτικά θέματα εφαρμογής του Κανονισμού.

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με μεγάλη συμμετοχή και υψηλή ποιότητα συμμετεχόντων. Παρευρέθηκαν μέλη ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των  Δημόσιων Φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των τμημάτων Ποιοτικού Ελέγχου Υλικών και Σκυροδέματος των εταιριών που δραστηριοποιούνται στα έργα της περιοχής και στελέχη των επιβλέψεών τους, καθώς και δεκάδες μηχανικοί, μελετητικά γραφεία και οι σημαντικότερες τοπικές Εργοληπτικές Τεχνικές Εταιρίες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε διανομή πλούσιου ενημερωτικού έντυπου υλικού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!