Ντόρτμουντ: Ενταλμα σύλληψης για τον 26χρονο ιρακινό τζιχαντιστή

Ο Ιρακινός Αμπντούλ Μπεσέτ Α. ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν μέλος του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 26χρονο που κρατείται προσωρινά αν και δεν προέκυψαν μέχρι στιγμής στοιχεία που να τον συνδέουν άμεσα με την επίθεση. Όμως οι αρχές θέλουν να κερδίσουν χρόνο καθώς υποψιάζονται ότι ο κρατούμενος ήταν επικεφαλής «ομάδας θανάτου» στο Ιράκ.

«Οι έρευνες δεν έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος μετείχε στην επίθεση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης και συνεχίζει: «Ωστόσο, υπάρχουν υποψίες ότι ο κατηγορούμενος είχε ενταχθεί το αργότερο στα τέλη του 2014 στις τάξεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τα ευρήματα ηγείτο εκεί μιας ομάδας περίπου δέκα ατόμων, η οποία είχε ως αποστολή να οργανώνει απαγωγές, εξαφανίσεις, εκβιασμούς και δολοφονίες. Επίσης ο ίδιος φέρεται να πολέμησε για λογαριασμό της οργάνωσης. Τον Μάρτιο του 2015 ταξίδεψε στην Τουρκία κι από εκεί στις αρχές του 2016 στη Γερμανία. Αλλά και από τη Γερμανία συνέχισε ο κατηγορούμενος να έχει επαφές με μέλη του ISIS.»

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί μέχρι το μεσημέρι ενώπιον του δικαστή, που θα αποφασίσει αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, κάτι που θα επιτρέψει να κρατηθεί ο άνδρας αυτός περισσότερο από 24 ώρες.

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!