Τσίπρας: Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα από όσα μπορούσαμε να πάρουμε! (vid)

«Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα από όσα μπορούσαμε να πάρουμε και από όσα μπορούσε να αντέξει η οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να περιγράψει τους λόγους για τους οποίους η δεύτερη αξιολόγηση έχει καθυστερήσει τόσο πολύ να ολοκληρωθεί.

«Εγώ δεν την έκλεινα τη συμφωνία με 42 φορές περισσότερα μέτρα, αυτή την πίεση είχαμε αυτό το διάστημα όταν η αντιπολίτευση έλεγε υποκριτικά κλείστε τη διαπραγμάτευση»», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον Αnt1.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απορρίπτοντας με κάθε τρόπο πως για τις καθυστερήσεις αυτές είχε ευθύνη η κυβέρνηση.

«Καθυστερήσεις κάνεις όταν θέλεις να κρατήσεις το σκορ και να πάρεις την πρόκριση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Αυτή την αξιολόγηση, δεν πρέπει να τη βλέπουμε μόνο ως την πορεία του προγράμματος αλλά είναι συνολική συμφωνία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «μας ζητούσαν αύξηση των ομαδικών απολύσεων και Lock Out».

Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις και πετύχαμε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πήγαμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα αλλά και το χρέος».

«Τα μέτρα αφορούν μετά τη λήξη του προγράμματος και είναι χωρίς αίρεση. Η δήλωση μου στην Εφημερίδα των Συντακτών αφορούσε σε υπό αίρεση μέτρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να βγούμε από τα μνημόνια, δεν αντέχει άλλη επιτροπεία η χώρα», ανέφερε, σε άλλο μέρος της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο κ. Τσίπρας. «Θα πρέπει να έχουμε συνολική συμφωνία σε 20 μέρες», εξήγησε.

Δεν εφαρμόζω μέτρα χωρίς το χρέος, διεμήνυσε, στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα».

«Με την τωρινή συνέντευξη έχει μπει κόφτης σε μίζες, ρεμούλα και φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

 

Πηγή: koolnews.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!