Ξεπέρασε τους 700 εκατ. χρήστες το Instagram

Περισσότεροι από 700 εκατ. είναι πλέον οι χρήστες του Instagram, όπως ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ανήκει στο Facebook.

Οι -λάτρεις των φωτογραφιών- χρήστες του Instagram αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. από τον Δεκέμβριο και κατά 200 εκατ. από τον Ιούνιο του 2016, με τον ιστότοπο να λαμβάνει ώθηση από τις νέες λειτουργίες που εισήγαγε τους τελευταίους μήνες, όπως τα «Instagram stories».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, τα διαφημιστικά έσοδα του Instagram αναμένεται να φτάσουν το 3,2 δισ. δολάρια το 2017.

Το δίκτυο είχε εξαγορασθεί αντί ενός δισ. δολαρίων από το Facebook το 2012, όταν τότε είχε μόλις 30 εκατομμύρια χρήστες.

Συγκριτικά, το Facebook σήμερα έχει περίπου 1,9 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Από την άλλη, το Twitter, ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του έφθασαν τα 328 εκατομμύρια, 6% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 8% στα έσοδα πρώτου τριμήνου του 2017, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 548 εκατ. δολάρια, με την καθαρή ζημιά να φτάνει τα 62 εκατ. δολάρια.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσι, πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι είναι θέμα χρόνου η εταιρεία να εμφανίσει κερδοφορία.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!