Ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ τόλμησε να πει τη λέξη γενοκτονία για την Αρμενία

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα που θέλει την ηγεσία των ΗΠΑ να αποφεύγει επιμελώς τη χρήση της λέξης «γενοκτονία» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος τίμησε την 102η επέτειο της Γενοκτονίας με μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στην Αρμενία..

«Αρχής γενομένης το 1915, 1,5 εκατ. Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στις πορείες θανάτου, τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μαζί με την αρμενική κοινότητα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, θρηνώ την απώλεια τόσων αθώων και τις κακουχίες που υπέμειναν τόσοι πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε επίσης το ψυχικό σθένος των Αρμενίων που κατάφεραν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις ΗΠΑ και να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην Αμερική, «φέρνοντας μαζί μνήμες από την ιστορική τους πατρίδα, εκεί όπου οι προγονοί τους ανέπτυξαν έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Αρχαιότητας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην κατακλείδα του μηνύματός του ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε την ανάγκη να μην ξεχνάμε αυτές τις ωμότητες, για να αποφύγουμε να επαναληφθούν στο μέλλον. «Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των Τούρκων και των Αρμενίων να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν την επώδυνη ιστορία τους, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα στο να χτίσουν μια βάση για ένα πιο δίκαιο και ανεκτικό μέλλον», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

.pontos-news


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!