Σήμερα τα εγκαίνια στο «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στα Εξάρχεια!

Για σήμερα στις 17:00 έχουν προγραμματιστεί τα «εγκαίνια» του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» ή αλλιώς του «πολιτικού περιπτέρου» που έστησαν αντιεξουσιαστές στις 10 Απριλίου στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ενημέρωση για τα εγκαίνια έγινε μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπογράφει η «συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».

Σε προηγούμενη ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές ανέφεραν ότι το «πολιτικό περίπτερο», όπως το αποκαλούν, έχει ως στόχο την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό. Στόχος, η «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και η συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας».

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία αντίδραση από το αρμόδειο υπουργείο ή την κυβέρνηση για την τοποθέτηση ενός κοντέινερ χωρίς άδεια σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Από την πλευρά της πάντως η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει πως πρόκειται για πολεοδομική παράβαση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου η τοποθέτηση του κοντέινερ, ωστόσο δήλωνε αναρμόδια, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριζαν πως πρώτα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Αθηναίων στέλνοντας συνεργείο της Πολεοδομίας για να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση. Αν αυτή διαπιστωθεί τότε προβλέπεται επίδοση προστίμου στους υπεύθυνους της εγκατάστασής του και επιβολή της απομάκρυνσής του. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε ο δήμος πρέπει να απομακρύνει το κοντέινερ καλώντας αστυνομικές δυνάμεις για την συνδρομή τους.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!