Γ. Σταθάκης: Φοροελαφρύνσεις και φθηνότερα φάρμακα στα αντίμετρα

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, καθώς και κλιμακωτή μείωση της συμμετοχής των συνταξιούχων στα φάρμακα, αναλόγως του ύψους της σύνταξής τους, θα περιλαμβάνονται μεταξύ των αντιμέτρων, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες, και σκιαγραφώντας την «πολιτική συμφωνία στα κεντρικά θέματα που έχουν προκύψει», ο κ. Σταθάκης παρατήρησε ότι υπάρχουν και δύσκολα θέματα σε αυτή, όπως το θέμα των συντάξεων. Όπως τόνισε, υπάρχει δέσμευση για μείωση στο επίπεδο του 1% του ΑΕΠ (ήτοι 1,8 δισ.) που θα αφορά τις υψηλότερες συντάξεις, κατά κανόνα.

Ο κ. Σταθάκης, επεσήμανε ότι το ένα και ισχυρό αντίμετρο είναι η μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα για τους συνταξιούχους. «Πρόκειται για ένα αντίμετρο, που μαζί με άλλες σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν στο ΕΣΥ, θα αποτελέσουν πόλο ανακούφισης» είπε.

Ως δεύτερο αντίμετρο, ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τη μείωση φορολόγησης, λέγοντας πως στο πεδίο αυτό θα υπάρξουν δύο ισχυροί πυλώνες:

«Αυτά» -ανέφερε ο υπουργός- «αποτελούν σημαντικές τομές, πυρήνες αντιμετώπισης και έχοντας πάντα κατά νου ότι το ισοζύγιο μέτρων - αντιμέτρων θα είναι μηδενικό, καθώς οι δημοσιονομικές επιδόσεις προαναγγέλλουν ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι».

Ως προς το «ευαίσθητο θέμα της απασχόλησης», ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει επαναφορά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ επίκεινται μια σειρά από μέτρα προς ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

«Με το κλείσιμο της συμφωνίας γυρίζουμε σελίδα. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δείχνει τον δρόμο επιστροφής σε τροχιά ανάκαμψης» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι «καθήκον μας είναι η συστράτευση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θέλουν να διατηρηθεί η χώρα μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά».

«Τον Ιούλιο είναι η επόμενη μεγάλη δόση που πρέπει να αποπληρώσουμε, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι μικρότερες και μπορεί να αποπληρωθούν από τις δυνατότητες της οικονομίας μας», ανέφερε εξάλλου ο κ. Σταθάκης και καταλόγισε στην αντιπολίτευση, ότι «θα ήθελε να βάλουμε μέτρα και όχι μέτρα και αντίμετρα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!