Πτώση ελικοπτέρου: H μαρτυρία του ανθρώπου που βρήκε ζωντανή την 26χρονη αρχιλοχία

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο για την εύρεση των συντριμμιών του ελικοπτέρου που έπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας και το οποίο βρέθηκε τελικά χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ που αναζητούσαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στο δίκτυο Κοζάνης-Ελασσόνας.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έψαχναν σημείο προς σημείο την περιοχή όπου υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση για να καταλήξουν τελικά στο μέρος όπου είχε πέσει το ελικόπτερο.

Αυτοί, μάλιστα, φέρονται να έχουν εντοπίσει και τη Βασιλική Πλεξίδα, η οποία επέζησε της πτώσης και χρειάστηκε και να ανάψουν φωτιά προκειμένου να δώσουν το στίγμα στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια στο μέρος για να παραλάβει την 26χρονη αρχιλοχία και να μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ που βρήκαν την αξιωματικό του Στρατού διαπίστωσαν ότι είχε τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ, ενώ άναψαν φωτιά καθ’ υπόδειξη των αξιωματικών, για να σηκωθεί καπνός και το ελικόπτερο να εντοπίσει το σημείο.

Συγκλονισμένοι, αναφέρουν στη Θεσσαλία ΤV ότι η Βασιλική Πλεξίδα, προσπαθώντας να κρατήσει τις αισθήσεις της, ρωτούσε συνεχώς τι έγινε καθώς και αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί της να τους εντοπίσουν!

Πάνω από μία ώρα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, από τις 08:30 το πρωί έμειναν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο μέχρι το Σούπερ Πούμα να την παραλάβει!


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!