Τα hacking εργαλεία της NSA για Windows κυκλοφορούν ελεύθερα

Αν χρησιμοποιείτε Windows, καλά θα κάνετε να προσέχετε το επόμενο διάστημα. Hacking εργαλεία που φέρεται ότι ανήκουν στην NSA και μπορούν να παραβιάσουν συστήματα με Windows κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο από την διαβόητη ομάδα Shadow Brokers.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ομάδα φέρεται να έχει υποκλέψει τα εργαλεία από την NSA το περασμένο καλοκαίρι. Τα συγκεκριμένα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση σχεδόν όλων των εκδόσεων των Windows, εκτός ίσως τα Windows 10.Από την άλλη πλευρά, η διαρροή δεδομένων φαίνεται να περιλαμβάνει και exploits που μπορούν να παρακάμψουν την ασφάλεια των Windows 10 αν και η πλειοψηφία των hacking εργαλείων έχουν σχεδιαστεί για παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού, όπως τα Windows XP, Windows 7 και Windows 8.1. Υπάρχουν επίσης πολλά εργαλεία hacking για εκδόσεις του Windows Server.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια ανακοίνωση ακόμα καθώς η διαρροή συνέβη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των διακοπών του Πάσχα. Το γεγονός έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εκατομμύρια χρήστες των Windows.Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν ότι με αυτά τα εργαλεία hacking διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ο αριθμός των επιθέσεων με στόχο τα συστήματα των Windows θα ανέβει στα ύψη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κυρίως επειδή ακόμα και οι αρχάριοι hackers θα μπορούν να παραβιάζουν τα συστήματα του λειτουργικού της Microsoft.

O Edward Snowden επιβεβαίωσε επίσης τη διαρροή, εξηγώντας ότι «τα exploits της NSA επηρεάζουν πολλά πλήρως ενημερωμένα συστήματα των Windows κυκλοφορούν ελεύθερα.»

Να αναφέρουμε ότι τα εργαλεία της NSA είχαν δημοσιευτεί ήδη αλλά ήταν κρυπτογραφημένα. Οι Shadow Brokers απλά υπενθύμισαν το όνομα του αρχείου και έδωσαν τον κωδικό αποκρυπτογράφησης.

Πηγή: secnews.gr

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!