O Ακης προτείνει: Πασχαλινά cupcakes





Για τα cupcakes
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 20 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • ¼ κ.γ. κίτρινη πάστα ζαχαροπλαστικής
Για τα κοτοπουλάκια
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • μαύρη και πορτοκαλί ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ τη Ζοζεφίνα Πέγκου, sugar artist, για την υπέροχη δημιουργία της...!
Ζωντανέψτε το πασχαλινό σας τραπέζι φτιάχνοντας ξεχωριστά ‘’κοτοπουλάκια – cupcakes’’! Μία εύκολη συνταγή κυρίως για όσους θέλουν να δημιουργήσουν παρέα με τα παιδιά τους.
Για τα cupcakes
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε σταδιακά το μισό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε θήκες ψησίματος με χαρτάκια μέχρι τα 2/3 γιατί αυτό θα φουσκώσει.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για το frosting
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο λίγο και μόλις ενσωματωθεί στο βούτυρο, ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Αφού αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα λίγο κίτρινη πάστα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το επιθυμητό χρώμα.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα μας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  • Με ένα ψάλιδι κόβουμε την άκρη του κορνέ και ξεκινάμε να διακοσμούμε τα cupcakes μας.
Για τα κοτοπουλάκια
  • Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασία μας. Ανοίγουμε με ένα μικρό πλαστικό πλάστη την ζαχαρόπαστα.
  • Για να σχηματίσουμε τα ποδαράκια χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο και κόβοντας 2 λεπτά κομμάτια από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
  • Για να σχηματίσουμε τη μύτη χρησιμοποιούμε ένα νυστέρι και κόβουμε ένα λεπτό τριγωνικό  κομμάτι από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
  • Για να σχηματίσουμε τα μάτια, κόβουμε και σχηματίζουμε 2 στρογγυλά κομμάτια από τη μαύρη ζαχαρόπαστα.
  • Διακοσμούμε τα cupcakes με τα κομμένα κομμάτια ζαχαρόπαστας και φτιάχνουμε τα κοτοπουλάκια μας.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!