Στ’ αστέρια με τη σημαία του ΠΑΟΚ! (pics)

Στα αστέρια θα βρίσκεται από σήμερα και για ακόμα μια φορά ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, ο έμπειρος Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos που ταξιδεύει για πέμπτη φορά στο Διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου θα παραμείνει 4,5 μήνες, αναφέρει η ιστοσελίδα pontos-news.gr.

Ως αξιοσημείωτο γεγονός της πτήσης του Πόντιου κοσμοναύτη χαρακτηρίστηκε η απόφαση του να έχει μαζί του στην πέμπτη πτήση του τη σημαία του ΠΑΟΚ.

Την ασπρόμαυρη σημαία παρέδωσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι στα χρώματα του ΠΑΟΚ!

Οι δύο αστροναύτες, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να φθάσουν στον ISS αυθημερόν μετά από ένα ταξίδι-εξπρές διάρκειας έξι ωρών και να παραμείνουν εκεί 136 μέρες υπό τη διοίκηση της Αμερικανίδας Πέγκι Γουίτσον.

Στην «παρέα» τους θα βρίσκονται επίσης ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ο Ρώσος Όλεγκ Νοβίτσκι. Οι δύο τελευταίοι προγραμματίζεται να επιστρέψουν στη Γη στις 2 Ιουνίου και θα τους διαδεχθούν οι Ράντι Μπρέσνικ (NASA), Πάολο Νέσπολι (ESA) και Σεργκέι Ριαζάνσκι (Roscosmos).

Στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας βρέθηκαν περίπου 80 νέοι και νέες από όλη τη Ρωσία· όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ παρακολούθησαν την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου και του Τζακ Φίσερ. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!