Τουρκία: Οπαδοί του Ερντογάν κυνήγησαν και έδειραν αντιπάλους διαδηλωτές [φώτο] [video]


Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την οριακή νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα, που δίνει νέες υπερεξουσίες στον Ταγίπ Ερντογάν.

Χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια αψηφώντας το αποτέλεσμα που ανοίγει το δρόμο για παραμονή του «σουλτάνου» στην εξουσία μέχρι το 2029 -ή και το 2034 υπό προϋποθέσεις, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα, όπως: «κλέφτη, φονιά, Ερντογάν».




51,4% των ψηφοφόρων ενέκριναν τη συνταγματική μεταρρύθμιση, έναντι 48,6% που ψήφισαν «Όχι».
Οι 18 τροποποιήσεις του συντάγματος θα τεθούν σε ισχύ μετά τις επόμενες εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2019 και προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατάργηση του πρωθυπουργικού πόστου.
Ο Ερντογάν, ο οποίος ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία ως πρωθυπουργός το 2003, είχε υποστηρίξει πριν την κάλπη ότι το «τουρκικού τύπου» προεδρικό σύστημα θα φέρει σταθερότητα και ευημερία σε μια χώρα που κλυδωνίστηκε απ’ το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου με τους πλέον των 200 νεκρούς, το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων απ’ το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και τις επιθέσεις Κούρδων μαχητών.
Σ’ ένα βίντεο -σοκ απ’ τις νυχτερινές διαδηλώσεις εμφανίζονται οπαδοί του Ερντογάν να επιτίθενται σ’ έναν διαδηλωτή...


Στις εικόνες διακρίνεται μια ομάδα να κυνηγά ένα άτομο, να το κυκλώνει και να το κλωτσά ενώ είναι στο έδαφος.
Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν παράνομη τη νίκη του «Ναι» κι υποστηρίζουν ότι είναι προϊόν καλπονοθείας και εκστρατείας εκφοβισμού.
Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια έχουν ισχυρό συμβολισμό στις πολιτικές διαδηλώσεις στην Τουρκία και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στις κινητοποιήσεις κατά του Ερντογάν το 2013.





Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!