Η εξαίρεση που κάνει η Σαουδική Αραβία για την Μελάνια Τραμπ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ,  δεν θα υποχρεωθεί να ντυθεί συντηρητικά στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του άνδρα της στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Αν και η επιλογή της πρώτης χώρας που θα επισκεφθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τα αμερικανικά media ήταν κατά πόσον η Μελάνια Τραμπ θα εμφανιστεί με καλυμμένο το κεφάλι, όπως επιτάσσει για τις γυναίκες ο αυστηρός μουσουλμανικός ενδυματολογικός κώδικας που ισχύει στη Σαουδική Αραβία.

Οι γυναίκες στο βασίλειο αυτό, περιλαμβανομένων και των αλλοδαπών επισκεπτριών, υποχρεούνται να φορούν μια μακριά κελεμπία -την αμπάγια- και μαντήλα στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο Σαουδάραβας υπ εξ αν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα πρέπει να ντυθεί αναλόγως, απάντησε ότι το Ριάντ «συνήθως δεν απαιτεί» συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα, αλλά «αποδέχεται τις προτάσεις.»

«Καλωσορίζουμε κάθε στυλ ντυσίματος», είπε ο Αντέλ μπιν Αχμέντ αλ Τζουμπέιρ.

Το Σάββατο το βράδυ το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ στο Ριάντ αναμένεται να υπογραφούν πλήθος εμπορικές συμφωνίες, ενώ η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ κόστους 100 δισ δολαρίων!


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!