Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Καλαμαριά. Ανακήρυξη σε επίτιμου δημότη

                                                                              

Καλαμαριά   09 - 04 - 2017       

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε μια πανηγυρική τελετή στο Δημαρχιακό μέγαρο  Καλαμαριάς  ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ανακήρυξε σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Επίτιμο Δημότη της πόλης, μετά από απόφαση που έλαβε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης στις 3 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς.  

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση από τον Δήμαρχο κ. Μπακογλίδη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης και την σύγχρονη εξέλιξή της, ενώ αναφέρθηκε και στην αρμονική συνύπαρξη Πολιτείας και Εκκλησίας. Ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Τελίδη με την οποία ανακηρύσσεται Επίτιμος δημότης Καλαμαριάς.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την ανακήρυξή του, αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες για την τιμή που του αποδόθηκε, στάθηκε στο διαφορετικό ρόλο της Πολιτείας και της Εκκλησίας με κοινό επίκεντρο, τον Άνθρωπο, τον οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε, οφείλουμε να τον υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια και να διακονούμε τους αδυνάμους, ιδιαίτερα σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης και σημείωσε με έμφαση, ότι η Εκκλησία συμπληρώνει το έργο της Πολιτείας.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς του παρέδωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με  το ασημένιο  Καράβι « Αργώ» σύμβολο του Δήμου και το Λεύκωμα με την ιστορία της Καλαμαριάς.
Λίγο νωρίτερα στις 10.45 το πρωί έγινε η υποδοχή του Μακαριωτάτου και της συνοδείας του στη συμβολή των οδών Κερασούντος και Χηλής μπροστά στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμαριάς και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο ιερό Ναό και πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς σε ομιλία του καλοσώρισε στην πόλη τον Αρχιεπίσκοπο, με αισθήματα βαθιάς χαράς, σεβασμού και αγάπης και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.
 «Κλήρος και λαός προσβλέπουμε σε εσάς και την Ορθοδοξία, ως σταθερά βάθρα απ΄όπου αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη. Στο πρόσωπό σας, συμβολίζονται αιώνες αγώνων και περιπετειών του Γένους και της Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας που πορεύεται αταλάντευτα στο χρόνο, καταφέρνοντας πάντα να κρατά αδιάλλακτη την πίστη στις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που καταξιώνουν τον άνθρωπο και δίνουν περιεχόμενο στη ζωή μας. Σε μια περίοδο ιδιαίτερης αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους πολίτες της χώρας μας, σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η παρουσία σας στην Καλαμαριά και ο λόγος σας δεν είναι απλά ελπιδοφόρος για εμάς αλλά και ζωτικός» και πρόσθεσε «ο λαός της Καλαμαριάς είχε την ευλογία να χρηστεί από την Ιερά σύνοδο ως Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιουστίνος, άξιος ποιμενάρχης, φλογερός καθοδηγητής της πίστης μας,  δημιουργός κοινωνικού έργου, ο οποίος συνεργάζεται ολόψυχα με τη Δημοτική Αρχή για να κρατήσουμε όρθια την πόλη σε αυτή τα ην δύσκολη περίοδο».  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε τα αισθήματα όλων των δημοτών σε αυτή την ιστορική επίσκεψη και τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου δεν είναι μόνο συγκινησιακή  αλλά θα αποβεί δημιουργική και γόνιμη για όλους.


Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς μαζί με τη συνοδεία και  τον Δήμαρχο Καλαμαριάς μετέβησαν στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητρόπολης για την τελετή των εγκαινίων, ενώ το βράδυ στις 8 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί η κεντρική μουσική εκδήλωση της Μητρόπολης με τίτλο «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – Ο Σταύρος Κουγιουμτζής ξεναγεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Καλαμαριά».

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!