Σύλλογοι Γονέων ειδικών σχολείων: Η σχολική χρονιά τελειώνει και ακόμη δεν λύθηκε το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών ΑμεΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΜΕΑ
Η μη μεταφορά των παιδιών σημαίνει αποκλεισμό από την εκπαίδευσή τους!
Οι Πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκηςεπανέρχονται στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών ΑΜΕΑ και με επιστολή τους α) στο Υπουργείο Εσωτερικών, β) στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, γ) στο Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, δ)στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  ε)στη Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και
Β/ θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ζ)  στη Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μ ε.Α
υπενθυμίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι  παρά τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες για την επίλυση του προβλήματος δυστυχώς ΔΕΝ έγινε τίποτα.
Εκπροσωπώντας τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης, ο κ. Απόστολος Πλαστήρας  δήλωσε ότι
« Δυστυχώς έως και σήμερα στα σχολεία μας υπάρχουν μαθητές που δεν μεταφέρονται. Η μη μεταφορά των παιδιών σημαίνει και αποκλεισμό από την εκπαίδευσή τους, οι απαντήσεις δε που παίρνουμε από την Π.Κ.Μ. δεν φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Για τον λόγο αυτό και για να προλάβουμε την νέα σχολική περίοδο να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση, ζητούμε τα εξής:
          1.Το υπουργείο παιδείας να επισπεύσει τις γνωματεύσεις των επιτροπών για τις εγγραφές των παιδιών στα ειδικά σχολεία.(Σε εύλογη χρονική περίοδο μετά το κλείσιμο των σχολείων το πολύ μέχρι 15 Ιουλίου).
          2.Να εξαιρεθούν τα ειδικά σχολεία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό των υπολοίπων και να διενεργείται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για αυτά πιο νωρίς.
          3.Ο διαγωνισμός να διενεργηθεί από την Π.Κ.Μ. για τα ειδικά σχολεία μία φορά για ενοικίαση και χρήση του οχήματος και όχι για διενέργεια δρομολογίου με χρέωση ανά μαθητή όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα» κατέληξε ο κ. Απόστολος πλαστήρας τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό τα οχήματα θα είναι δεσμευμένα για τη κάθε σχολική μονάδα και θα συνεχίζουν τις μεταφορές από τη μία χρονιά στην επόμενη, ενώ οι μηχανικοί της Π.Κ.Μ. θα τοποθετούν κατάλληλα τους νεοεγγραφέντες μαθητές.
           Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία εκπροσωπώντας τους παρακάτω υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης, Απόστολος Πλαστήρας τηλ: 6932397383   
      Οι υπογράφοντες Πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης
1.ΑΒΡΑΜΗ ΑΡΜΕΛΑ 
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2.ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  3ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.ΣΚΕΝΔΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/ΞΥΛΑΔΙΚΑ
4. ΒΗΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ 
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5. ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
10ο ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΥΚΟΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΥΛΑΙΑ
6.ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ-ΒΑΡΥΚΟΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
8. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
9.ΚΟΥΡΤΗ ΡΙΝΗ-ΣΩΤΗΡΙΑ 
1ο ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10.Χ¨ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ
11. ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
2ο ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!