ΠτΔ: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής εντός της Ευρωζώνης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση και των δικών τους υποχρεώσεων, από τη στιγμή που η ίδια έχει εκπληρώσει τις δικές της.

Συμπλήρωσε ότι μετά το τέλος της αξιολόγησης «ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη».

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να γίνει φιλική προς τις επενδύσεις και να μειώσει τη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, η οποία, όμως, προϋποθέτει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας και επιστροφή στην κερδοφορία.

Αναλύοντας το νέο παραγωγικό μοντέλο, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στους πυλώνες και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η μείωση της φτώχειας, η ενίσχυση της συνεργασίας των μικρών επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση της εγχώριας εξωστρέφειας, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!