Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο. Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής στην περιοχή που εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο ο κ. Καρακατσιανόπουλος διαβεβαίωσε πως έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι επιβαίνοντες.  Οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ. Το "παρών" έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Να ξεκινήσει άμεσα διαδικασία ώστε να φωτιστούν τα αίτια της τραγωδίας, γιατί θρηνήσαμε θύματα" δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα γίνουν προσπάθειες με το πρώτο φως της ημέρας να αποσυρθεί η αμαξοστοιχία που κυριολεκτικά εμβόλισε την παρακείμενη κατοικία.

"Είδα το χάρο με τα μάτια μου", είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. "'Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

 

(Φωτογραφίες: Emvolos, alexandriamou)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!