Με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup: O Τσίπρας συνομίλησε με Μέρκελ, Μακρόν και Τουσκ για το χρέος

Σε μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών έχει επιδοθεί ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε επικοινωνία με τους Άγγελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλτ Τουσκ εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.


Τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο με τον Γάλλο Πρόεδρο, με τους οποίους επικοινώνησε χθες, όσο και στη συνομιλία του, πριν από λίγο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.


Όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αναφέρει το Μαξίμου.

 

Νωρίτερα η εφημερίδα «Καθημερινή» μετέδιδε την πρόθεση της κυβέρνησης για κινητικότητα στο πεδίο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ακόμη και εντός της ημέρας, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η εκτίμηση ότι οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς δεν αρκούν για να ξεπερασθεί η εικόνα τέλματος που διαμορφώνεται.

 

Η κυβερνητική ηγεσία κινείται με κριτήριο να μην παγιωθεί η εικόνα αυτή στην πορεία προς το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών προς την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία.

 

Ωστόσο απαντώντας στα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της διαπραγμάτευσης, κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!