Βενεζουέλα: Ένας 17χρονος νεκρός σε διαδηλώσεις στο Καράκας

Ένας έφηβος σκοτώθηκε από πυρά και αρκετοί τραυματίστηκαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 73 νεκρούς.

Περίπου 10.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους στο ανατολικό και εύπορο τμήμα του Καράκας. Αντιμέτωποι με κανόνια νερού και δακρυγόνα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μολότοφ, και πυροτεχνήματα πίσω από αυτοσχέδιες ξύλινες ασπίδες.

«80η μέρα της αντίστασης, και ο λαός δεν έχει κουραστεί. Σήμερα είναι σαφές σε οποιονδήποτε ανησυχούσε ότι οι δρόμοι ηρέμησαν, ότι αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Φρέντι Γκουεβάρα, βουλευτής του κόμματος Λαϊκή Θέληση, στη διαδήλωση.

Αναφερόμενος σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς να πυροβολεί με πιστόλι, ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Νέστορ Ρεβερόλ είπε ότι υπήρξε «ανάρμοστη και δυσανάλογη χρήση βίας». Σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, προσθέτοντας ότι γίνεται έρευνα για τους αξιωματικούς που εμπλέκονται. Ο ίδιος καταδίκασε τη χρήση βίας εκ μέρους των διαδηλωτών.

Ο δήμαρχος δήλώσε ότι ο νεκρός ήταν 17 ετών, ονομαζόταν Φαμπιάν Ούρβινα και ότι σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τουλάχιστον 27 τραυματίες.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι σύρει την χώρα προς τη δικτατορία με την καθυστέρηση εκλογών, τη φυλάκιση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, και την πίεση για την αλλαγή του συντάγματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!