Με τροπολογίες έρχονται στη Βουλή τα τελευταία προαπαιτούμενα

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έγιναν γνωστοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής  Σύμφωνα με πληροφορίας η συμπολίτευση πρότεινε να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα αύριο, Παρασκευή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την Αλιεία. Η ΝΔ αντιπρότεινε, όμως, να διεξαχθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα, ωστόσο η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή.

Η ΝΔ διατύπωσε πάντως εντονότατες αντιρρήσεις για την έκτακτη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση. Μάλιστα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, έκανε λόγο για «ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». «Μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά την ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδει με την σοβαρή λειτουργία του κοινοβουλίου» είπε ο κ. Τσιάρας και υπογράμμισε ότι η ΝΔ εξέφρασε την «απόλυτη αντίθεσή» της στη διαδικασία.

Την αντίρρησή τους εξέφρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε δηκτικά: «με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων, στο νομοσχέδιο για την Αλιεία θα κατατεθούν τουλάχιστον έξι τροπολογίες με προαπαιτούμενα μέτρα. Αυτές θα ρυθμίζουν: α) συνταξιοδοτικά ζητήματα, β) τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες, γ) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δ) τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, ε) θέματα αφορολόγητου και στ) αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

(Φωτογραφία: Sooc)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!