Ο Ακης προτείνει: Τυρόπιτα σκοπέλου


  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό και έξτρα για το άνοιγμα
  • 2 αυγά μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 150-200 γρ. νερό
  • αλάτι
Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 αυγό μέτριο
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • μέλι
  • σουσάμι
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με το χέρι σε ένα μπολ ή με το γάντζο στο μίξερ  μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι  ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού. Το κόβουμε κατά μήκος ώστε να έχουμε κάθετες λωρίδες, 8-10 εκ. ώστε να μπορούν να τυλιχθούν ρολό.
  • Πασπαλίζουμε την κάθε λωρίδα με λάδι και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τα τυριά.
  • Κλείνουμε την κάθε λωρίδα πιέζοντας καλά ώστε να μην ξεφεύγει η γέμιση από μέσα και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού
  • Τηγανίζουμε την πίτα σε ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το φύλλο και από τις δύο πλευρές αφήνοντας τη μετά σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθούν τα επιπλέον λάδια.
  • Σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!