Προβλήματα με τα σκουπίδια. Συνάντηση Σκουρλέτη - ΠΟΕ ΟΤΑ

Μάλιστα για την Πέμπτη έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει και παρατηρούνται  στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο δήμος Αθηναίων, καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης να συμβάλουν όλοι στη διατήρηση και προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Αθήνας.

Διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περίπου 100 εργαζόμενοι έκαναν έφοδο στο υπουργείο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανεβαίνοντας στον τρίτο όροφο του κτιρίου και φτάνοντας στο γραφείο του υπουργού, με στόχο να πραγματοποιήσουν κατάληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο υπουργείο λειτουργεί κανονικά.

Λίγο μετά τις 9:00 έφτασε στο κτίριο ο γγ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ο οποίος ερωτώμενος αν θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε "Βεβαίως". Την Τρίτη θα γίνει ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

 

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί “ταφόπλακα” για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση  μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες κ και έχουν πάρει παρατάσεις,  των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ., των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Ακόμη, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την «κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων, κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες, καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ίση αμοιβή για την ίδια εργασία και αμοιβή όλων των εργαζομένων-συμβασιούχων στους ΟΤΑ σύμφωνα με το Μισθολόγιο, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησής».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!