Μια τρελή-τρελή χρονιά...

Ποιος να το έλεγε και ποιος να το πίστευε...

Ότι μετά το τέλος της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της EuroLeague και ύστερα από το (αρνητικό) κλίμα που είχε δημιουργεί στις τάξεις των «πρασίνων», μετά από ενάμιση μήνα ο Παναθηναϊκός θα κοιτούσε τους πάντες αφ' υψηλού, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του double.

Ας πάρω, όμως, τα πράγματα με τη σειρά... Στο ξεκίνημα της σεζόν μου ανατέθηκε από το gazzetta.gr το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και ομολογώ ότι δεν θα πόνταρα τα χρήματά μου σε όλα όσα είδα και έζησα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Αλλαγές προπονητών, ανακατατάξεις στο ρόστερ, κριτική από τον κόσμο, με αποκορύφωμα τα όσα επακολούθησαν του αποκλεισμού των «πρασίνων» από το Final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το κλίμα εντός των τειχών έμοιαζε να «παγώνει» και να χάνεται η έννοια της λέξης οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν η στιγμή που οι φίλοι της ομάδας είχαν χάσει την αξιοπιστία τους, με αποτέλεσμα η μία κριτική να διαδέχεται την άλλη. Κάτι που έβλεπα επί καθημερινής βάσης. Είτε στα σχόλια κάτω από τα ρεπορτάζ της ομάδας στο site, είτε στα live των αγώνων που ακολούθησαν με την ΑΕΚ.

Όμως, όσοι ήταν μέσα στην ομάδα ήξεραν πολύ καλά ότι όλα αυτά θα άλλαζαν. Από τη στιγμή που έκλεινε η πόρτα των αποδυτηρίων, ξεκινούσε και η δουλειά. Ναι. Μπορεί να χάθηκε ο έλεγχος με τα social media και καθένας να έκανε ό,τι ήθελε ωστόσο ο Τσάβι Πασκουάλ είχε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα. Να «μονιάσει» τους 15 διαφορετικούς χαρακτήρες και να τους κάνει ΟΜΑΔΑ εν όψει των τελικών με τον Ολυμπιακό. Και φυσικά έγιναν και κάποιες κινήσεις μέσα στην ομάδα οι οποίες δεν έγιναν ποτέ γνωστές και ουδέποτε θα γίνουν. Κινήσεις που άλλαξαν τελείως τον διακόπτη στους «πράσινους» με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον αποκλεισμό από την EuroLeague μέχρι την έναρξη των playoffs και τα ματς με την ΑΕΚ, ο Καταλανός τεχνικός είχε τον χρόνο για να φέρει το «δέσιμο» μέσα από τις προπονήσεις και τις καθημερινές συνομιλίες που είχε με τους παίκτες του. Δούλεψε σκληρά. Πήγαινε πρώτος στο ΟΑΚΑ τις πρώτες πρωινές ώρες και έφευγε τελευταίος. Ήθελε να δουλέψουν όλα στην εντέλεια προκειμένου να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση (και) του πρωταθλήματος.

Πολλοί παρομοιάζουν το φετινό πρωτάθλημα με αυτό του '99. Όχι. Το φετινό ήταν 10 φορές πιο δύσκολο από αυτό πριν από 18 χρόνια. Τόσο τηρουμένων των αναλογιών, όσο και των καταστάσεων που (έμοιαζαν πως) επικρατούσαν στις δύο ομάδες. Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε το double εκτός έδρας. Όχι μόνο στο πρωτάθλημα που χρειάστηκε το break στον 5ο τελικό της σειράς, αλλά και στο κύπελλο αφού πέρασε αλώβητος από το ΣΕΦ, ενώ κατέκτησε το τρόπαιο μέσα στην έδρα του Άρη.

Αν μη τι άλλο η φετινή επιτυχία φέρνει την υπογραφή όλων, διοίκησης, παικτών και τεχνικού τιμ, ωστόσο θα μου επιτρέψετε να δώσω ένα παραπάνω credit σε δύο ανθρώπους. Τον Τσάβι Πασκουάλ που κατάφερε να βάλει στην άκρη τα όποια προβλήματα και να αποστομώσει όλους όσους νόμιζαν ότι η χρονιά ήταν χαμένη. Και φυσικά στον Νικ Καλάθη! Μπορεί να άκουσε τα... μύρια-όσα κατά τη διάρκεια της σεζόν, μπορεί να στήθηκε ουκ ολίγες φορές στο... απόσπασμα, αλλά εκεί που έπρεπε και όταν η μπάλα είχε αρχίσει να «καίει» βγήκε μπροστά και ηγήθηκε σαν πραγματικός αρχηγός για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από εδώ και στο εξής, το σίγουρο είναι ένα. Πολλές αλλαγές δεν χρειάζονται. Λίγες, καλές και ποιοτικές, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει το καρπούζι και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το μαχαίρι προκειμένου να καταρτιστεί το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Ο Καταλανός τεχνικός πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του και την οδήγησε στο double. Αν και εφόσον κάνει τις δικές του προσθαφαιρέσεις αναλογικά με το μπάσκετ που θέλει να παίξει, τότε οι φίλοι των «πρασίνων» έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν (ακόμα περισσότερο) εν όψει της νέας σεζόν.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!