Αμερικανικά εντάλματα σύλληψης για σωματοφύλακες του Ερντογάν

Οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα συλλήψεις εις βάρος 12 σωματοφυλάκων του προέδρου της Τουρκίας, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον τον Μάιο. Όπως εξήγησε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Πίτερ Νιούσαμ, οι σωματοφύλακες και τα μέλη της αστυνομικής φρουράς του Τούρκου προέδρου αναγνωρίστηκαν σε βίντεο όπου καταγράφηκαν οι συμπλοκές.

President Cuck: *crickets* pic.twitter.com/wXYr7Ji5Ne

— BrooklynDad_Defiant! (@mmpadellan) 21 Μαΐου 2017

Οι 12 σωματοφύλακες κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 16ης Μαΐου μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας, όπου είχε μεταβεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι συμπλοκές μεταξύ των ανδρών της ασφάλειας του Ερντογάν και των Κούρδων διαδηλωτών ήταν «βίαιη επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», στην οποία τραυματίστηκαν δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

«Στις ΗΠΑ κι ιδίως στην Ουάσιγκτον θεωρούμε πως το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά είναι ιερό δικαίωμα» υπογράμμισε ο Πίτερ Νιούσαμ.

Λόγω των επεισοδίων της 16ης Μαΐου, η αστυνομία της Ουάσιγκτον έχει ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 4 υπόπτων τουρκικής καταγωγής, δύο Αμερικανών και δύο Καναδών.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!