Tην αυστηρότερη των ποινών ζητά για Κασιδιάρη η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την παρακράτηση του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση στον Νίκο Δένδια, πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά την εξέταση της υπόθεσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας επέλεξε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της για το επεισόδιο χειροδικίας του βουλευτή της Χ.Α. εις βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εισηγούμενη παρακράτηση του μισού της βουλέυτικής αποζημίωσης, αλλά και αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής επί το αυστηρότερο, ώστε να προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τις περιπτώσεις βιαιοπραγίας.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση -με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Τα μέλη της Επιτροπής χαρακτήρισαν «αντιδεοντολογική και αντικοινοβουλευτική» τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη, σημειώνοντας ότι η ενέργειά του ενέχει και ποινικές ευθύνες.

Ο εγκαλούμενος Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε κληθεί να παραστεί στην Επιτροπή, δεν πήγε στη Βουλή, αλλά την υπεράσπισή του ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «παγιδεύτηκε» από τον Νίκο Δένδια, που σύμφωνα με τον Χρήστο Παππά «σκηνοθέτησε το επεισόδιο».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις αντιπροσωπείες της Βουλής σε διεθνείς οργανισμούς για όσο διάστημα διαρκεί η δική περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, αυστηρότατες κυρώσεις πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας και για την περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη.

Είχε συλληφθεί από την αστυνομική φρουρά της Βουλής να διανέμει παράνομα προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στη Βουλή.


 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!