«Βουτιά» της δημοτικότητας του Μακρόν -Εχασε 10 μονάδες μέσα σε ένα μήνα


Μεγάλη πτώση παρουσίασε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν τον Ιούλιο, καθώς πλέον το 54% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από εκείνον.

Ο Γάλλος πρόεδρος «έχασε» δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύει η Le Journal du Dimanche.
Πτώση κατέγραψε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, από το 64% στο 56%.
Σε ό,τι αφορά τον Μακρόν, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «μάλλον ικανοποιημένο» (από ένα 54% τον Ιούνιο) και το 7% «πολύ ικανοποιημένο» (από 10% τον Ιούνιο), κάτι που σημαίνει ότι αθροιστικά στις δύο κατηγορίες η πτώση της δημοτικότητάς του έφθασε τις δέκα μονάδες.
Ταυτόχρονα, το σύνολο των δυσαρεστημένων αυξήθηκε από το 35% τον Ιούνιο στο 43% τον Ιούλιο, αν συνυπολογιστούν οι «πολύ δυσαρεστημένοι» (15% τον Ιούλιο, από 12% τον Ιούνιο) και οι «μάλλον δυσαρεστημένοι» (από 23% στο 28%). Το 3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη, από το 1% τον περασμένο μήνα.
Για τον πρωθυπουργό Φιλίπ, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (από 59% έναν μήνα νωρίτερα) και το 4% «πολύ ικανοποιημένο» (-1%). Το 27% του δείγματος δήλωσε «μάλλον δυσαρεστημένο» (+3%) και το 10% «πολύ δυσαρεστημένο» (+2%). Το ποσοστό όσων δεν απάντησαν αυξήθηκε από το 4% στο 7%.
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!