Θερινό Σινέ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά 20 χρόνων! Πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου με το La La Land των 6 Όσκαρ – Ελεύθερη είσοδος



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
Θερινό Σινέ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά 20 χρόνων!
Πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου με το La La Land των 6 Όσκαρ – Ελεύθερη είσοδος
Το Θερινό Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ της Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, συμπληρώνει 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 21.30 με το εκπληκτικό Μιούζικαλ La La Land που σάρωσε με 6 Βραβεία ΟΣΚΑΡ στη φετινή τελετή (Φεβρουάριος 2017).
Το δημοφιλές μιούζικαλ παραγωγής 2016, έλαβε Όσκαρ Σκηνοθεσίας (ο Ντάμιεν Σαζέλ έγινε στα 32 του χρόνια ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει πετύχει ποτέ), Α΄ Γυναικείου Ρόλου (η 'Εμα Στόουν  που υποδύεται μια νεαρή ηθοποιό η οποία τραγουδά, παίζει κλακέτες), Καλύτερου σάουντρακ και Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού (Τζάστιν Χόρβιτς) καθώς και τα Όσκαρ Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.
Παίζουν οι Ηθοποιοί : Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Βιτ
Δύο ονειροπόλοι -η Μία, μια εμπνευσμένη ηθοποιός, και ο Σεμπάστιαν, ένας εμπνευσμένος τζαζίστας- συναντιόνται στο Λος Άντζελες. Γρήγορα ερωτεύονται και πριν το καταλάβουν,
βρίσκονται σε ένα σπινθηροβόλο ρομάντζο, με τις ελπίδες και τα οράματα τους πλέον να συνδέονται. Αλλά όπως τους έφερε κοντά, έτσι το Λος Άντζελες είναι ικανό να τους χωρίσει. Καθώς μάχονται να χτίσουν την προσωπικότητα τους μέσα σε έναν τόσο σκληρό ανταγωνισμό που τώρα τους περιβάλλει, η Μία κι ο Σεμπάστιαν ανακαλύπτουν ότι η διατήρηση ισορροπίας
τέχνης και αγάπης σε ένα μέρος σαν αυτό, μπορεί να είναι το δυσκολότερο όλων.
Η ταινία θα προβάλλεται μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
10 ΤΑΙΝΙΕΣ, 70 ΘΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, προσκαλούν τους φίλους του θερινού κινηματογράφου να απολαύσουν στο μοναδικό περιβάλλον του Δημοτικού σινεμά, το ιδιαίτερα προσεγμένο Πρόγραμμα Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017, 10 διαφορετικών ταινιών και 70 συνολικά προβολών από τις 3 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, που επιμελήθηκε και παρουσιάζει το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Για 10 εβδομάδες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, θα ξεκινούν οι προβολές των διαφορετικών ταινιών τις Δευτέρες, θα ολοκληρώνονται τις Κυριακές και μάλιστα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και προαιρετικά το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ, τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.
Από το καλοκαίρι του 2016, το Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ,  μπήκε δυναμικά στον ψηφιακό κόσμο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής των ταινιών που προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα και την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσεις σε ένα εισαγωγικό σημείωμα και με εργαλείο λίγες
μόνο λέξεις, την προσέγγισή σου για το Θερινό Σινεμά, ένα μεγάλο κεφάλαιο του παγκόσμιου πολιτιστικού πλούτου, που στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αποκτά μια νέα δυναμική, κυρίως με τις πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία των Δημοτικών Κινηματογράφων αλλά και τις δημιουργικές αναζητήσεις – συνεργασίες της νέας Διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ως Δημοτική Αρχή δεν αναπαράγουμε απλά μνήμες, δεν μας αρκεί η αναδρομή στο παρελθόν, στις παιδικές αναμνήσεις.
Τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας του Θερινού Κινηματογράφου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, στη μαγευτική τοποθεσία της Πολίχνης, αλλά και η θερμή ανταπόκριση  του κοινού στα τελευταία δύο καλοκαίρια που επαναλειτούργησε ο θερινός κινηματογράφος του Τόπου μας, αποτελούν εφαλτήριο για να προσφέρουμε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο Πρόγραμμα ταινιών ΣΙΝΕΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 και ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας στους μεγάλους και μικρούς φίλους που τώρα ανακαλύπτουν ότι ΄΄ο κινηματογράφος είναι ένα συλλογικό όνειρο, το οποίο βιώνουν στον ίδιο χώρο και την ίδια στιγμή, πολλοί άνθρωποι μαζί΄΄ (Jean Cocteau).
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά
Δημήτρης Δεμουρτζίδης

Φέτος είναι μια σημαδιακή χρονιά καθώς ο θερινός κινηματογράφος “Τζένη Καρέζη” συμπληρώνει είκοσι χρόνια ζωής και ιστορίας σε έναν εμβληματικό χώρο στο πάρκο “Τζένη Καρέζη”.
Ο Θερινός κινηματογράφος είναι μια πολύ παλιά αλλά λατρεμένη συνήθεια για όλους τους Έλληνες με κινηματογραφικές ταινίες που παίρνουν μορφή στο πανί. Στην Πολίχνη σήμερα σε ένα χώρο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, το πάρκο του Σινέ “Καρέζη” είναι μια όαση δροσιάς και από τους πλέον δροσερούς χώρους όλης της πόλης γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο σινεμά της πόλης μας, στο σινεμά του δήμου μας.
Οι επισκέπτες από όλη την πόλη για άλλο ένα καλοκαίρι θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές νύχτες με φεγγάρι, θέα στον έναστρο ουρανό, την μυρωδιά του γιασεμιού και των φυτών του πάρκου και μια οθόνη να σε μεταφέρει στις ιστορίες από τις κινηματογραφικές ταινίες που προσεκτικά επιλέξαμε για άλλη μια χρονιά.
Το Σινέ “Καρέζη” προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής και της τεχνολογίας θα προσφέρει και φέτος με την ψηφιακή τεχνολογία τις πλέον πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες. Και όλα αυτά με Ελεύθερη Είσοδο για όλες και όλους.
Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω ένα στίχο από έναν πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλο και αγαπητό μας καλλιτέχνη.
"Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν
που δε θα ξαναρθούν
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά"
Λουκιανός Κηλαηδόνης
Σας εύχομαι Καλή σας διασκέδαση και καλές προβολές!
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού
Ιωσήφ Αράπογλου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Το θερινό σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.
Βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, σε μια μαγευτική τοποθεσία,  κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου.
Από το κέντρο ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας , επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο ΄΄τρίγωνο΄΄ της Πολίχνης συνεχίζεται δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη διασταύρωση με Φιλίππου (Πολιτιστικό Κέντρο Πολίχνης) στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.
Από την περιφερειακή προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 την είσοδο της Πολίχνης και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης,  στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος,  στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Καρυπίδου που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.
Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια
Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια και
Νο 29 Πολίχνη, στάση Δημαρχείο ή Πάρκο Κρύας Βρύσης
Ο Κινηματογράφος διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2313302 833, 835, 936


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

ΙΟΥΛΙΟΣ  (Ώρα προβολής 21.30)
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7: LA LA LAND
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7: ΜΠΑΝΤΙ Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ // ROCK DOG
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7  – ΚΥΡΙΑΚΗ 23/7: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7  – ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7: ΛΑΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΘΙΚΤΟΙ // INSEPARABLES

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7  – ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8: ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ // HACKSAW RIDGE
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 13/8: ΠΟΥ ΠΑΩ ΘΕΕ ΜΟΥ; // QUO VADO?
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8: Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ  // NORM OF THE NORTH
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/8   – ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8: Η ΑΦΙΞΗ // ARRIVAL

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 20.30)
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8  – ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9: ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ // MEDECIN DE CAMPAGNE
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9: ΕΞΟΔΟΣ 1826



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!